Hlavní navigace

Nova oslavila patnáct let a představila jarní schéma

4. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 2. 2009

Televize Nova dnes na setkání s novináři oslavila své patnácté výročí. Její start se datuje na 4. února 1994. Ředitel Novy Petr Dvořák připomněl, několik etap, které byly důležité v rozvoji televize. První etapa byla mezi lety 1994–1998. Ředitel komerční řekl, že televize přinesla to, co lidé postrádali. Přinesla skvosty, jako byla např. Pobřežní hlídka, zavtipkoval Dvořák. Totálně jsme převrátili televizní krajinu, dodal.

V letech 2003 – 2004 přišla další etapa televizní tvorby. Vyrostla podle něj řada hvězd a přišla řada nových tváří. Poslední etapa se datuje od roku 2004, kdy Nova vstoupila do nejtěžší etapy a začala vlastní televizní tvorba. Po celou dobu, kdy Nova působila na televizním trhu, jsme se věnovali také hodně charitě, připomněl Dvořák.

Věřím, že další roky budou nejméně tak zábavné jako poslední roky, řekl Dvořák a dodal, že je dobré se sice z minulosti poučit, ale je důležité, co bude dál. Nova přijde v létě např. s další, již čtvrtou řadou Výměny manželek. Pokračovat bude také sitcom Comeback, seriál Ordinace v růžové zahradě, Ulice nebo německá Kobra 11.

BRAND24

Druhá šance, jeden z hlavních taháků jarního schématu, bude dvanáctidílný cyklus příběhů ze života obyčejných lidí, kteří se ocitli na dně a díky Nově se opět vrátili do života. Každý díl bude věnován příběhu jednoho člověka. Nova by měla dle tiskových materiálů pomáhat řešit jeho aktuální problémy. Do projektu se přihlásilo asi patnáct set zájemců.

Z filmů se mohou diváci např. těšit na Vratné lahve, Mission: Impossible 3 nebo Casino Royale, předposlední bondovku s Danielem Craigem. Na kanále Nova Cinema to budou ze seriálů např. Pohotovost, Kobra 11, Lea Parker nebo Hledání. Z filmů se pak představí např. Zkrocená hora, Miss Potter nebo Duše jako kaviár.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).