Hlavní navigace

Nová slovenská satelitní platforma možná odstartuje ještě letos

3. 11. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
3. 11. 2009

Společnost Slovak Telekom (T-Com), která připravuje rozjezd páté satelitní platformy na slovenském trhu, by mohla připravit zkušební start ještě v průběhu letošního roku. Svědčí o tom i fakt, že T-Com zařadil zmínku o satelitní platformě do své vánoční televizní kampaně. T-Com zatím o svých plánech mlčí ale jisté je, že se realizace všech plánů dostává do závěrečné fáze, uvádí redaktor serveru Digizone.cz Juraj Koiš na svém blogu.

I když tiskové oddělení slovenské společnosti zatím mlčí a nechce podávat žádné bližší informace, dá se předpokládat, že nová platforma bude v první etapě zřejmě sloužit pouze jako doplněk k nynější IPTV službě Magio, která je dostupná pro všechny, kdož mají k dispozici pevnou telefonní linku od T-Comu. Přesun aktivit na satelit je ale logickou aktivitou pro tuto společnost, která se kromě pevných sítí zaměřuje i na mobilní komunikaci. Mimo jiné má v portfoliu slovenskou pobočku mobilního operátora T-Mobile a je zřejmé, že nová satelitní platforma tak bude další prodlouženou aktivitou této skupiny na Slovensku, dodává.

BRAND24

BLOG: Nová slovenská satelitní platforma ještě před Vánoci?

T-Com nemá mnoho možností jak nabídnout divákům výrazně atraktivnější obsah než nabízejí jiné platformy. Jenže s pomocí svých zahraničních partnerů může nabídnout určité programy, které zatím nemá žádný jiný provozovatel. Německá část této skupiny má totiž k dispozici několik exkluzivních hudebních kanálů, které šíří ve své IPTV síti pod značkou Deluxe Music. Tato značka je známá i českým a slovenským satelitním divákům v podobě nekódované a poměrně vkusné hudební stanice „pro dospělé“. Málokdo si ale uvědomuje, že tato stanice má i své mutace, které ale vysílají pouze v uzavřených nabídkách bez přístupu diváků mimo Německo. K dispozici jsou například rocková, soulová, groove nebo lounge verze. I když zatím jde o pouhé spekulace, právě sázka na zajímavé a neotřelé programy může být výhodou Slovak Telekomu při budování divácky atraktivních služeb, dodává Koiš na svém blogu.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).