Hlavní navigace

Nová slovenská televize TV Agency míří na satelit Thor

18. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 6. 2008

Na včerejším zasedání slovenské Rady pro vysílání a retransmisi (obdoba naší RRTV) získala licenci mj. nová zpravodajsko-publicistická televize TV Agency, která bude dostupná také českým divákům prostřednictvím družice Thor na pozici 0.8 st. východně. Kanál bude vysílat čtyřiadvacet hodin denně a základem vysílání mají být bloky zaměřené na Západoslovenský, Středoslovenský, Severoslovenský a Východoslovenský kraj. Objeví se zde pořady jako Mozaika, Spektrum, Žurnál, Fontána, Kaleidoskop, Panoráma nebo Pramen. Serveru DigiZone.cz to řekl Miroslav Lukáč z Kanceláře RVR.

Studio televize bude umístěné v centru Bratislavy a její technologické vybavení zajistí společnost Elvia Pro Slovakia. Stanice TV Agency bude vysílat prostředníctvím satelitu THOR III na frekvenci 12399/H, SR 28000, FEC 7/8 a znamená to, že se objeví na totožném kmitočtu jako kanály Televízo a TV Patriot a také Rádia Expres a Kiss. Na této orbitální pozici vysílají i další slovenské televize – Musicbox, TV Lux a TV Central. Subjekt byl zapsaný do obchodního rejstříku 29. dubna a jeho jediným spoločníkem je Ivana Reptišová, bytem Banská Bystrica.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).