Hlavní navigace

Nová služba Google: Já na webu - aneb co si o vás myslí na webu

17. 6. 2011
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Google představil novou službu zabíhající do oblasti reputačního managementu. Jmenuje se Me on the Web a je součástí Google Dashboardu.  Za prvé vám sumarizuje údaje o vašem profilu, tedy o tom, co lidé o vás vidí na Google, pokud Profil používáte. Profil je něco, co by Google měl najít jako první, když někdo vyhledává na Google vaše jméno. 

Google představil novou službu zabíhající do oblasti reputačního managementu. Jmenuje se Me on the Web a je součástí Google Dashboardu

Google Me on the Web

Za prvé vám sumarizuje údaje o vašem profilu, tedy o tom, co lidé o vás vidí na Google, pokud Profil používáte. Profil je něco, co by Google měl najít jako první, když někdo vyhledává na Google vaše jméno. 

A za druhé vám umožňuje si nastavit Alert, pokud se o vašem jméně či emailové adrese objeví na webu něco nového. Služba je ovšem zatím dosti syrová a kusá, mnoho toho neumožňuje – vlastně jen sledovat, vyhodnocování nedělá. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).