Hlavní navigace

Nova Sport přijde o Ligu mistrů. Nechtěli jsme jít do cenové války, říká Andruško

26. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Hlavním vysílatelem Ligy mistrů v Česku je nyní Česká televize. Od září to bude Prima Cool a roli doplňkové stanice převezme od Novy Sport veřejnoprávní ČT 4.

Fotbalová Liga mistrů od září zcela zmizí z obrazovky placené kabelové a satelitní televize Nova Sport. Nejprestižnější evropskou klubovou soutěž bude možné sledovat na volně dostupných, neplacených programech Prima Cool a ČT 4. Nova Sport tak po anglické Premier League přichází o další atraktivní fotbalovou soutěž. Podle generálního ředitele Novy Jana Andruška se však nejsledovanější česká televize nechtěla pouštět do cenové války o vysílací práva.

K TÉMATU: Prima Cool bude vysílat fotbalovou Ligu mistrů, získala práva na tři roky

„O Ligu mistrů jsme měli obecně zájem, ale poté, co se rozjela spirála opakovaného navyšování nabídek, se podle našeho názoru výrazně snížila transparentnost tendru a předvídatelnost dalšího postupu. Z principu jsme se odmítli pouštět do cenových závodů a soustředili se spíše na jiné produkty, které jsou v současné době na trhu k dispozici. Zaměřujeme se hlavně na získání vysílacích práv u exkluzivních událostí,“ odpověděl Andruško na dotaz serveru DigiZone.cz.

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: ČT 4 už nebude dávat Ligu mistrů v úterý, drží ale semifinále a finále

Nova Sport dosud vysílala dva zápasy Ligy mistrů týdně, přičemž právo první volby má Česká televize a Nova si musí vybrat z duelů, které na ní zbudou. Dva zápasy týdně, v úterý a ve středu, nyní nabízí i veřejnoprávní sportovní kanál ČT 4. To se ale od září změní, nynější objem přenosů České televize převezme Prima Cool a na ČT 4 zbude jeden středeční zápas.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).