Hlavní navigace

Nova zkusí vybrané filmy a Soukromé pasti nepřerušovat reklamou

2. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
2. 9. 2011

Vysílání vybraných pořadů bez toho, aniž by byly přerušovány reklamními bloky, si v září vyzkouší televize Nova. Serveru MediaGuru.cz to řekl ředitel PR a komunikace Novy Vladimír Mužík. Dva pokusy proběhnou tuto a příští neděli večer, u hlavních pořadů po 20. hodině. Tuto neděli 4. září půjde o českou komedii Doktor od jezera hrochů, příští neděli 11. září o premiérový díl Soukromých pastí.

K TÉMATU: Obchodní ředitel Novy: Zájem o televizní reklamu v Česku letos neporoste

Nova reklamu zařadí pouze před a po filmu. Nova si chce podle zdůvodnění ředitele PR a komunikace Vladimíra Mužíka vysílání bez reklamy otestovat a na základě toho se rozhodne, zda k němu bude přistupovat častěji, napsal web. K podobnému kroku přistoupila nejsledovanější česká televize už v minulosti, ale vždy tomu tak bylo buď kvůli licenčním podmínkám ke starším českým filmům, které televize nesmějí přerušovat reklamou, nebo kvůli nevyprodanosti reklamních časů.

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: Průzkum mezi prodejci televizní reklamy: Nova a ČT 1 už jsou za zenitem

Zářijový pokus však Nova zdůvodňuje snahou vyjít vstříc divákům, které mohou reklamní bloky vkládané do filmů otravovat (faktem ale je, že k nevysílání reklamy přikročí v době, kdy bude konkureční Prima vysílat první díly druhé řady soutěže Česko Slovensko má talent). Na druhou stranu, Nova se opět vrátí ke zkracování závěrečných titulků pořadů, které uplatňovala už v minulosti, aby využila čas pro vlastní self promo nebo vysílání reklamních spotů. Tato změna se bude týkat výhradně zahraničních filmů a diváci by ji měli podle MediaGuru.cz pocítit v následujících týdnech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).