Hlavní navigace

Nové logo České televize? Jiří Janeček potvrdil slib, že od června 2012

22. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
22. 2. 2011

NOVÉ LOGO ČT UVNITŘ Kdy začne Česká televize používat nové korporátní logo, které pro ni před pěti lety vytvořil grafik Štěpán Malovec? Termínů vyhlásila ČT už několik, dosud platným zůstává datum ukončení digitalizace televizního vysílání. Serveru DigiZone.cz to řekl artdirector zpravodajského kanálu ČT 24 Alan Záruba, který byl od roku 2007 členem týmu redesignu programů ČT. Celý projekt by měl být zakončen právě uvedením nového firemního loga.

K TÉMATU: Kdy začne ČT používat nové logo? Příští rok, sliboval v červnu 2009 Jiří Janeček

Na nedávném interním setkání se zaměstnanci ČT, generální ředitel Jiří Janeček na můj dotaz potvrdil, že tento záměr trvá. Takže v to doufám a věřím, že se tak stane v příštím roce, řekl Záruba v rozhovoru pro server DigiZone.cz. Můj názor na celou problematiku nového vizuálního stylu ČT je všeobecně znám. Dle mého, jde hlavně o to, tu změnu pečlivě připravit, postavit se k ní odpovědně a dotáhnout proces vizuální modernizace ČT do konce. A v to pořád věřím, dodal.

cif 24 - early cena - média

Nové logo České televize, jehož autorem je Štěpán Malovec

Proti zavedení nového loga ČT, s nímž Malovec zvítězil ve veřejné soutěži, protestovaly televizní odbory a vznikla kvůli němu dokonce speciální internetová stránka s peticí za zachování stávajícího loga ČT. To je obdobou vůbec prvního loga Československé televize, jež vzniklo začátkem 50. let minulého století.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).