Hlavní navigace

Novu opouští rosnička Jana Adámková, někdejší moderátorka Televizních novin

3. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na její místo moderátorky počasí je připraveno hned několik perspektivních čekatelů, tvrdí šéf PR televize Nova Lubor Černohlávek

televize Nova odchází další tvář známá z Televizních novin, někdejší moderátorka hlavní zpravodajské relace a nynější „rosnička“ Jana Adámková. Podle internetového deníku Blesk.cz, který informaci přinesl jako první, Adámková odchází z vlastní vůle, protože nesouhlasí s vnitřními změnami a celkovým směřováním zpravodajství pod jeho novým šéfem Vladimírem Mužíkem. Nova odchod Adámkové potvrdila.

K TÉMATU: Moderátor Pavel Dumbrovský na Nově skončil. Rozchází se prý v dobrém

„Jana Adámková oznámila, že chce z TV Nova odejít, přičemž vedení zpravodajství její rozhodnutí akceptovalo. Na její místo moderátorky počasí je připraveno hned několik perspektivních čekatelů. Janě Adámkové přejeme hodně úspěchů v jejích dalších projektech,“ řekl Blesku ředitel PR Novy Lubor Černohlávek. Adámková na Nově působila od roku 1997, nejprve jako moderátorka Počasí, poté Televizních novin a následně opět Počasí.

ČTĚTE TAKÉ: Nova stáhla Václava Tittelbacha z moderování Sportovních novin

Nova se nedávno rozloučila s dlouholetým moderátorem Televizních novin Pavlem Dumbrovským a z obrazovky stáhla moderátora Sportovních novin Václava Tittelbacha, kterého nahradila mladším moderátorem Petrem Suchoněm. Z domácí redakce zpravodajství pak odešli Tomáš Hauptvogel, který zamířil na Primu family, Jiří Pánek a Eva Myšíková, ze zahraniční redakce pak Martin Rusek.

MMF24

NAPSALI JSME: Tomáš Hauptvogel míří z Novy na Primu, Ladislav Hruška z Primy na Novu

Naopak do zpravodajství Novy zamířila Lenka BenešováÓčka, Ladislav Hruška z Primy a od června do Novy nastoupí jako editor zpravodajství bývalý moderátor Událostí České televize Roman Pistorius. Na Novu mají zamířit i další lidé z ČT, konkrétní jména ale televize zatím nechtěla komentovat. Po letech se do Televizních novin vrátil také reportér Hanuš Hanslík, který v nich působil už koncem devadesátých let.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).