Hlavní navigace

Novu opouští šéf vývoje nových formátů Radek Bajgar a analytik Milan Kruml

16. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Bajgar stál za úspěšnými projekty Ulice, Kriminálka Anděl, Comeback nebo Expozitura. Byl jedním z posledních manažerů bývalého vedení Novy, které se přesouvá do ČT.

Další dva manažeři opouštějí televizi Nova. Ke konci dubna z nejsledovanější české televize odešel analytik Milan Kruml, o měsíc později jej bude následovat i ředitel oddělení vývoje nových formátů Radek Bajgar, informoval server Médiář.cz. Oba pracovali pro produkční společnost Media Pro Pictures, která pro Novu vyrábí veškeré původní formáty kromě zpravodajství a aktuální publicistiky. Kruml i Bajgar odchod z Novy webu potvrdili.

K TÉMATU: „Duchovní otec“ nové grafiky ČT a Událostí Alan Záruba odchází do Novy

Kruml pro Novu analyzoval vývoj televizních trhů ve světě a sledoval nové populární televizní formáty. V televizi pracoval od roku 2001, nastoupil ještě za prvního generálního ředitele Vladimíra Železného, jemuž v jednom z pověstných sobotních pořadů Volejte řediteli pomáhal s prezentací internetových stránek Novy. Bajgar vedl vývojové oddělení Novy, které pod jeho vedení produkovalo například nekonečný denní seriál Ulice, krimiseriály Expozitura či Kriminálka Anděl nebo sitcom Comeback.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Investigativní novináři Josef Klíma a Janek Kroupa končí na Primě, vrací se do Novy

Bajgar na Nově působil výrazně déle než Kruml, v podstatě od jejích začátků. Společně s Radkem Johnem a Josefem Klímou zakládal investigativní pořad Na vlastní oči (většina jeho reportérů, včetně Bajgara, přišla z týdeníku Reflex) a vedl redakci publicistiky. V letech 2002 až 2004 na krátko z Novy odešel zpět do Reflexu, kde působil jako řadový reportér. Poté se do nejsledovanější české televize vrátil, aby vedl oddělení vývoje nových formátů. Nyní se chystá věnovat vývoji nových hraných formátů na volné noze (podle informací DigiZone.cz by se měl podílet na nových projektech pro Českou televizi).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).