Hlavní navigace

Nový formát serveru DigiZone, další DVB-T2 vysílače a diskuse prezidentských kandidátů

27. 1. 2018
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

 Autor: Kasa.cz
TÝDENNÍ REVIZE – Prezidentské debaty trhaly rekordy sledovanosti, nejúspěšnější odvysílala Česká televize. Vidělo ji 2,7 milionu diváků starších patnácti let.

Nejsledovanější debatu odvysílala Česká televize

Prezidentský duel České televize se stal nejsledovanější televizní politickou debatou v historii měření sledovanosti, když jej na obrazovkách sledovalo průměrně 2,7 milionu diváků starších 15 let. Dalších více než osmdesát tisíc diváků pak diskusi sledovalo včera na internetu. Každý čtvrtý dospělý Čech pak sledoval diskusní duel prezidentských kandidátů, který vysílala televize Prima. Podle průběžných výsledků sledovanosti pak vystoupení Miloše Zemana na Nově přibližně sledovalo jeden a půl milionu diváků starších patnácti let.


Autor: YouTube

Do diskuse na Nově dorazil pouze Miloš Zeman.

Prezidentský duel České televize se stal nejsledovanější debatou za posledních dvacet let

Sledovanost prezidentské debaty na ČT dosáhla 2,7 milionu diváků. Jak se lišila od diskuse na Primě?

Prezidentskou debatu na Primě vidělo 2,2 milionu diváků

Včerejší prezidentskou debatu sledovalo na Nově kolem milionu a půl diváků

DigiZone jako specializovaná sekce webu Lupa

V důsledku nové strategie vydavatelství Internet Info dojde od 1. února letošního roku ke spojení dvou silných webových značek, serverů DigiZone.cz a Lupa.cz. Záběr i produkovaný obsah obou zpravodajských portálů se nejen díky vzájemné konvergenci webových a televizních světů stále častěji překrýval a doplňoval. Výsledkem této změny by primárně mělo být zvýšení komfortu pro samotné čtenáře. Na jednom místě budou nově soustředěné informace nejen o dění na českém i zahraničním internetu, ale také nejnovější aktuality ze světa médií včetně detailních rozborů dění ve světě digitální televize a obecně v moderních digitálních domácnostech.

Server DigiZone jako specializovaná sekce webu Lupa a prémiový obsah pro všechny!

Další rozšíření přechodové sítě 12

Přechodovou DVB-T2 síť Českých Radiokomunikací s číselným označením 12 si tak může naladit už téměř 98 procent tuzemských domácností. Do přechodové DVB-T2 sítě Českých Radiokomunikací navíc nově vstoupily programy skupiny Novy a České televize, aktuálně tak obsahuje osmnáct televizních stanic. Kromě již vysílaných programů se v DVB-T2 multiplexu Českých Radiokomunikací objevila hlavní Nova, Nova Cinema a dvojprogram ČT :D a ČT art.

České Radiokomunikace spustily DVB-T2 vysílání v Ústí nad Labem a Mikulově

Jaká byla tisková konference Českých Radiokomunikací? Prohlédněte si fotogalerii

Jaké je vysílání televize Seznam?

Televize Seznam vysílá od pátku 12. ledna. Pokusili jsme se shrnout, jak její vysílání zatím působí, připomenout si pár obecných i méně známých faktů a sesumírovat, kde všude je možné ji naladit. Mimochodem oficiálně se má stanice podle schválené licence jmenovat Seznam.cz TV, sama ale o sobě často mluví jako o televizi Seznam. Toto jméno používá také v rámci své webové adresy TelevizeSeznam.cz, kde ale návštěvníci zatím naleznou pouze obecnou „osvětu“ ohledně jejího příjmu a charakteristiku jednotlivých pořadů.

Televize Seznam po týdnu vysílání? Nízká obrazová kvalita, ale i některé hodně zajímavé pořady

Seznam komentuje kvalitu vysílání své televize v jednotlivých platformách

Seznam spustí HbbTV aplikaci u svého kanálu a ukončí ji ve formě samostatného programu

Nová struktura služeb Skylink

K 1. březnu se ruší programové balíčky HD Plus, Multi HD a Mixbox. Programy FilmBox Premium, FightBox HD a DocuBox HD budou v balíčku Kombi a vyšším. Program Filmbox Family a Eroxx ve vysílacím schématu od března končí,odpověděl serveru DigiZone PR zástupce SkylinkuMarek Němec. Podle Skylinku nebyly tyto balíčky populární. 


Autor: Skylink

Novinky ve Skylinku. Dojde na rušení balíčků i přesun programů

Nástupce Auto Moto Revue až na podzim

Motoristický pořad s pracovním názvem Drajv měl původně odstartovat v březnu. Vzhledem k aktivitám moderátorské dvojice Jana Révaie a Pavla Lišky se ale jeho uvedení odsouvá na podzim. Producenti ze společnosti Kloboukfilm už mají natočený i první pilotní díl a původně byl start nového pořadu naplánován na letošní březen. Vzhledem k povinnostem obou moderátorů, kteří aktuálně projíždějí na motorkách Střední Ameriku, se ale jeho uvedení odsunulo na podzim.

Nástupce Auto Moto Revue uvede Česká televize až během podzimu

Révai a Liška opět na motocyklové výpravě. Výsledek uvede v září Prima Cool

RRTV pokutovala reklamu na doplňky stravy

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání projednala na svém druhém letošním zasedání celkem 55 bodů programu, v rámci kterého vyhodnotila 42 diváckých stížností a vydala dvanáct upozornění na porušení zákona. Rozhodla také o zahájení tří správních řízení a uložila tři pokuty. Poměrně vysokou pokutu šesti set tisíc korun udělila Rada zadavateli reklamy, společnosti Swiss Pharmaceutical Investment, za porušení nařízení, podle něhož informace o potraviněnesmějí připisovat jakékoli potravině vlastnosti umožňující zabránit určité lidské nemoci, zmírnit ji nebo ji vyléčit, ani na tyto vlastnosti odkazovat, včetně související reklamy


Autor: YouTube

RRTV si vzala na mušku reklamy na potravinové doplňky a formální chyby v jejich popisu

Jak dopadly české Sedmilhářky?

Po sedm týdnů HBO vysílalo svůj hvězdně obsazený seriál Sedmilhářky natočený podle stejnojmenné knižní předlohy australské spisovatelky Liane Moriartyové, která obsadila první místo prestižního žebříčku bestsellerů New York Times. HBO seriál prezentovalo jako „temně komediální drama“. To je poněkud přešlap, protože v seriálu není komediální ani jediná scéna. Naopak je to psychologický thriller o zničených, vyprázdněných životech a jedné vraždě… Nás ale víc zajímalo, jak se povedlo české znění.

Reese Witherspoon, Nicole Kidman a Shailene Woodley.
Autor: HBO

Reese Witherspoon, Nicole Kidman a Shailene Woodley.

Jak dopadly hvězdné Sedmilhářky v českém provedení? Celkem vydařeně 

Krátce

Digitální televize O2 TV bude fotbalovou Ligu mistrů UEFA exkluzivně nabízet v sezonách 2018/2019, 2019/2020 i 2020/2021. Výhradní práva na kompletní Ligu mistrů UEFA se vztahují na český i slovenský trh. Od srpna 2018 tak odvysílají z prestižní UEFA Ligy mistrů všechna utkání pouze stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. 


Autor: FIFA

O2TV pokračuje ve vysílání přenosů z fotbalové Ligy mistrů

Od začátku prosince mohou čeští a slovenští diváci naladit cestovatelský program Travelxp kompletně přeložený do českého jazyka. Do své IPTV platformy ho zařadil třeba Slovak Telekom nebo tuzemský T-Mobile. Kanál vysílá 24 hodin denně a sedm dní v týdnu původní obsah věnovaný oblasti cestovního ruchu a životního stylu.

Kapacitu družice Thor začala nově využívat satelitní televize od tuzemského T-Mobilu. Za šedesát programů zaplatí diváci necelá čtyři sta korun. Programová nabídka je rozdělena do tří balíčků L, S a M. Nejlevnější S vyjde na necelé čtyři stovky a zákazníkům nabízí 59 nejsledovanějších kanálů, z nichž patnáct je v HD. Největší L zahrnuje 103 kanály se 23 v HD rozlišení.

T-Mobile obnovil nabídku své satelitní televize

Standardního kvantitativního online průzkumu společnosti OMG Research se zúčastnilo 1125 respondentů. Na otázku „Kdo drží v domácnosti ovladač v ruce?“ odpovědělo, že „já osobně“ 41 procent respondentů, reprezentující internetovou populaci ve věku od osmnácti do šedesáti let. Za touto odpovědí se nejčastěji skrývali muži, konkrétně ve dvou třetinách případů.

Podle průzkumu OMG rozhodují o sledovaných programech v domácnosti spíše muži

BRAND24

Samsung vyvinul olympijskou aplikaci

Díky aplikaci typu „vše v jednom“ získají sportovní fanoušci přístup ke sportovním výsledkům v reálném čase, k informacím o jednotlivých sportovcích, získaných medailích i paralympijských rekordech. Oficiální aplikace PyeongChang 2018 navazuje na službu Wireless Olympic Works z roku 2004 a nabízí obsah uzpůsobený aktuální lokalitě, nejnovější zprávy, informace o vstupenkách a místech konání, jakož i službu umožňující fandit sportovcům online.

Samsung láká uživatele na mobilní olympijskou aplikaci

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).