Hlavní navigace

Nový Megaupload nepoběží na doméně me.ga

7. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kim Dotcom minulý týden odtajnil doménu, na které chce v lednu příštího roku nový Megaupload. Služba s názvem Mega měla běžet na doméně me.ga. Ministr komunikací afrického Gabonu, jehož národní doménu plánoval Dotcom využít,  ale nechal doménu zablokovat s tím, že Gabon nemůže sloužit jako platforma pro páchání činů, jejichž cílem je porušovat autorská práva a nesmí být využíván bezskrupulózními lidmi.

Kim Dotcom minulý týden odtajnil doménu, na které chce v lednu příštího roku nový Megaupload. Služba s názvem Mega měla běžet na doméně me.ga. Ministr komunikací afrického Gabonu, jehož národní doménu plánoval Dotcom využít,  ale nechal doménu zablokovat s tím, že Gabon nemůže sloužit jako platforma pro páchání činů, jejichž cílem je porušovat autorská práva a nesmí být využíván bezskrupulózními lidmi.

Podle Dotcoma krok gabonského ministra ukazuje, jaký vliv a dosah mají ve světě Spojené státy.

Dotcom v současné době hledá partnery, kteří by službě poskytli servery, podporu a konektivitu. Pro spuštění Mega potřebuje minimálně 60 serverů, ty ale podle Dotcoma musí být umístěné mimo území Spojených států. Stejně tak nehodlá spolupracovat s americkými firmami.

BRAND24

Podle něj totiž není pro podobné služby bezpečné, aby hostovaly uživatelsky generovaný obsah ve Spojených státech. Americká vláda podle něj často takové domény vypíná, aniž by dala jejich provozovatelům možnost jakkoli se proti takovému postupu bránit. Přesvědčil se o tom i sám Dotcom, když americká FBI odstřihla od Internetu jeho službu Megaupload.

Zdroj: stuff.co.nz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).