Hlavní navigace

Nový šéf představenstva RTA pracuje pro majitele PPF Petra Kellnera

13. 12. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
13. 12. 2011

Ačkoli investiční skupina PPF veřejně odmítla, že by byla novým majitelem Regionální televizní agentury (RTA), většinový vlastník PPF Petr Kellner má v čele RTA svého člověka. Novým předsedou představenstva RTA je totiž Tomáš Vališ, ekonomický ředitel soukromého osmiletého gymnázia Open Gate – Boarding school v Babicích, které založil a financuje právě Petr Kellner. Zároveň je členem dozorčí rady The Kellner Family Foundation, rodinné nadace Renáty a Petra Kellnerových pro rozvoj společnosti a kvality života lidí.

K TÉMATU: Pavel Zuna odtajnil nového vlastníka agentury RTA. Je ze zahraničí

Právě Vališ najal letos na podzim do funkce výkonného ředitele RTA bývalého televizního moderátora a někdejšího šéfredaktora zpravodajství Novy a Primy Pavla Zunu. Pro mě byl vždy partnerem jednatel společnosti Tomáš Vališ, se kterým uzavírám smlouvu. Vlastníkem je zahraniční společnost Malcolm & Whitacker Recovery, nijak jsem ale nelustroval, nezkoumal, kdo za ní stojí. Vím, že to je investiční skupina, která firmu kontroluje, ale neměl jsem potřebu po tom dál pátrat, řekl Zuna v pondělním rozhovoru pro server Médiář.cz.

ČTĚTE TAKÉ: Jaroslav Berka prodal studia RTA. Ještě předtím, než je Prima odstřihne

Vališ však není jednatelem RTA, jak říká Zuna, protože Regionální televizní agentura, kterou nově vlastní londýnská společnost Malcolm & Whitacker Recovery, je akciová společnost a má představenstvo (Vališ je jeho předsedou). RTA však pod novým majitelem založila servisní organizaci RTA support, s.r.o., a v ní Vališ zastává právě pozici jediného jednatele. Není tedy jasné, zda Zuna pracuje pro původní RTA, nebo pro novou firmu RTA support. Tu obchodní rejstřík zapsal teprve 7. prosince a jejím stoprocentním vlastníkem je původní RTA.

NAPSALI JSME: Pavel Zuna se stal výkonným ředitelem regionálních studií RTA

Regionální televizní agentura měla za bývalého majitele Jaroslava Berky jinou vlastní servisní společnost RTA, s.r.o., kterou ale nový majitel studií RTA nepřevzal. Tato servisní organizace byla rozdělena do odštěpných závodů podle jednotlivých regionů, v nichž vysílají studia RTA. Vedoucí jihočeské pobočky této firmy František Lippl je od letošního října členem nové dozorčí rady původní („hlavní“) RTA, kterou Jaroslav Berka prodal firmě Malcolm & Whitacker Recovery.

Tipy C

KOMENTÁŘ: RTA chtěla vypéct Primu, ta ji ale předběhla

Dalším členem dozorčí rady RTA je Ladislav Šustr, syn bývalého poslance KDU-ČSL Ladislava Šustra, který proslul „porcováním medvěda“ v Poslanecké sněmovně. Za jeho působení v dolní komoře Parlamentu putovalo ze státního rozpočtu na potřeby křesťanské sportovní organizace Orel několik desítek milionů korun, z toho značná část do Orla v jihomoravské Telnici, kde Šustr i jeho syn žijí. Ladislav Šustr mladší je navíc jednatelem Orla v Telnici a starostou obce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).