Hlavní navigace

Názory k článku O čem vypovídají jarní programová schémata Novy a Primy

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 2. 2011 14:54

    Petr Sirotka
    Sdílím váš názor, že množství federálních pořadů už je přehnané. A stejně skeptický jsem i k typu pořadů samotnému. Co kdyby Nova (resp. Prima) někdy zkusila proti druhé televizi místo další show pořád na jedno brdo nasadit nějaký premierový "megafilm"? Pokud v čase těchto show sleduji televizi, většinou zapínám Cool, který obvykle nabídne nějaký film, popřípadě ČT2 s nějakým zajímavým dokumentem, jako alternativu. A myslím, že takových nás bude víc.
  • 6. 2. 2011 9:49

    bez přezdívky
    Toto jste napsali v tomto článku: "Těžko říct, jak dopadne na Primě: záleží na jeho nasazení. Vysílací den a hodinu zatím Prima tají. Jedinou veřejnou informací je, že na Primě začne v březnu.."

    Jenomže je tam dosti podtstaná chyba, televize Prima sdělila kdy bude vysílat Farmáře. Bude to v pondělí od 21:20, bylo to uvedeno i v Prima novinách: ftp://ftp.iprima.cz/tiskove_materialy/Prima_Noviny_Jaro_2011/Prima_noviny_jaro_2011.pdf
  • 6. 2. 2011 13:38

    A. B (neregistrovaný)
    je to len dynamickejšie podané klasické spravodajstvo - ak sa dá, tak aktualizované, plus väčšinou sa objaví aj nejaká reportáž pripravovaná do správ až na nasledujúci deň, Markíza v nich nerobí žiadne vstupy z párty, večierkov a ani nič také
  • 6. 2. 2011 21:19

    bez přezdívky
    Neviděl bych to tak černě, jak píše autor článku, na druhou stranu žádnou bombu a jistotu zase Prima nemá. Šéfka bude kontroverzní projekt, který nemá za úkol zvítězit nad SuperStar, ale co nejvíce tuto show ohrozit na sledovanosti. Budou se vytvářet umělé skandály, podplacený bulvár bude psát o kdoví jakých zvěrstvech a lidi prostě na Šéfku chtě nechtě přepnou, protože budou chtít být v obraze. Tyhle umělé aféry a podplácení bulváru Prima umí na jedničku, takže nějaké body to hodí. Každopádně na JOJce to bude mnohem sledovanější to je jasná věc, neuvěřitelně vyrovnané, takřka totožné výsledky Talentu na Primě a JOJ a Talentománie na Nově a Markíze z podzimu se opakovat nebudou. Ani Farmář nebude taková bomba jako na Slovensku, protože Češi na tehle typ reality show moc nejsou. Každopádně pořád připomínat slabou sledovanost úvodního dílu, kde se vlastně jen představovali soutěžící kvůli tomu, aby se jim do show přihlásily divačky, je trochu zcestné. Zvláště, když to běželo uprostřed léta a v pátek, kdy u bedny skoro nikdo není. To zas mějme rozum, tohle nemá na sledovanost té show žádný vliv. Nasazení další seznamky Mami, ožeň mě! je už krok vedle. Prima novými pořady příliš nezaboduje, ale ani neztratí, podle mě si udrží současná čísla. Popravdě řečeno si spíš myslím, že ztrácet bude Nova a růst bude ČT1. Na Primě zaboduje hlavně ten nový seriál z právnického přostředí Aféry, o kterém se moc nemluví (proč? určitě to má velký potenciál). Celkově pak páteční večer bude hodně kopírovat zábavné pátky na německých komerčních televizích, což přinese hlavně body od mladšího publika (viz současné 30% podíly Show Jana Krause). Očekávám další nárůst sledovanosti u Cest domů a také Prostřena a Zpráv. Každopádně důležitý je v tomto článku podle mě jiný bod - že Prima kašle na off-time. Zatímco dřív úspěšně vyzobávala jednotlivé části dopoledne a odpoledne vlastními nízkonákladovými show typu Prima jízda, telenovelami, nebo i seriály pro děti, nyní tam neustále dokola opakuje staré kriminálky, sitcomy z 90. let a MASH, čímž jí spíš diváci budou dle mého názoru odcházet. Proto bych se být Primou skutečně nenápadně začal víc zajímat i o off-time, který si Nova postupně buduje doplňujícími zpravodajskými relacemi, což je jejich nejúspěšnější krok pro tuto sezónu. SuperStar už moc velká čísla neudělá a Tisíc a jedna noc u nás rozhodně nebude taková pecka jako na Slovensku. I když, kdo ví. Každopádně tip pro Primu: letos se společné projekty se Slováky zaměřily více na úspěch JOJ, pro další sezónu bych proto doporučil, abyste si dupli a vytvořili něco více českého, aby to hodilo dobrá čísla i vám :o)
  • 9. 2. 2011 9:39

    Fox
    Všimli jste si jednoho takového "dejavu"?

    Jak to bylo v ČT:
    1. 2003: Jiří Janeček se stává generálním ředitelem ČT
    2. 2003: na hlavním kanálu ČT (ČT1) je výrazně posíleno zpravodajství, z desetiminutových poledních zpráv se stávají půlhodinové "Zprávy 12", nově jsou vysílány zprávy i ve 14 a 16 hodin, zprávy jdou tedy v průběhu celého dne.
    3. 2005: vzniká zpravodajská stanice ČT24.

    A teď Nova:
    1. 2011: Jan Andruško se stává generálním ředitelem televize Nova
    2. 2011: na hlavním kanálu Novy (Nova) je výrazně posíleno zpravodajství, vznikají polední a noční Televizní noviny, tedy vlastně vznikají nové zpravodajské bloky po celém dni.

    3. Co bude následovat?? :-))

    Nevím jak vy, já v tom vidím jednoznačné směřování k Nova News. Jak to vidíte vy?
  • 6. 2. 2011 0:39

    bez přezdívky
    Já z toho všeho mám rozporuplné pocity. Co se týká společných pořadů s Jojkou tak tam to podle mě Prima skutečně projede. S těmi federálními projekty to už přehánějí. Z loňského talentu těžila hlavně Jojka, Prima jen tak tak udržovala krok s Novou. Řekl bych že teď tomu nebude jinak. Šéfka má potenciál, ale myslím že v česku nebude o Mojsejku příliš velký zájem. Na druhou stranu, jako alternativa k vyčuchlé Superstar to není tak špatné. Farmář ten to má jasný, troufám si říct že čisla o moc větší než v létě nebudou. Partička s Genzerem a Suchánkem může překvapit, ale moc si od toho neslibuji. Zbytek novinek netřeba komentovat, uvidí se časem co z toho vyleze.

    Prvotní nadšení ze schématu Primy teď u mě střídá vystřízlivění, ono není moc z čeho být nadšen.

    Co se týče Novy tak tam je to jen prosté kopírování Markízy. Což ale ve výsledku nemusí být tak špatné, třeba na to nové zpravodajství jsem docela zvědav.
  • 8. 2. 2011 15:41

    Milda
    Dokonale jsi mě rozesmál s tím jak Prima umí přitáhnout umělými aférámi bulvár. To se ukázalo v plné nahotě na podzimních talentových trapárnách. Nova pustila do médií že Mareš bude moderovat ověšený kůžemi a od té doby Talentmánie primácký ČS Talent porážela ve sledovanosti :-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).