Hlavní navigace

O dětském kanálu ČT 3 rozhodne Česká televize koncem příštího týdne

23. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
23. 3. 2012

Do konce příštího týdne chce Česká televize rozhodnout, zda skutečně spustí pátý plnohodnotný program, dětský kanál ČT 3. Serveru MediaGuru.cz to řekl generální ředitel ČT Petr Dvořák. Platí, že do konce března budeme vědět, zda je ČT schopná takový kanál realizovat. Pokud ano, vznikl by následně projektový rámec, který bych rád předložil Radě ČT v červnu, uvedl.

K TÉMATU: Tým dětského kanálu ČT 3 bude mít 30 lidí, nepovede ho Milan Fridrich

Na analýze ČT 3 od Nového roku pracuje asi pětičlenný tým vedený programovým ředitelem Milanem Fridrichem. Dětský kanál byl jedním ze stěžejních bodů kandidátského projektu Petra Dvořáka při loňském výběrovém řízení na generálního ředitele ČT. Zároveň to byl nejmedializovanější Dvořákův návrh na proměnu ČT. Nynější šéf Kavčích hor už koncem minulého roku na neformálním setkání s novináři řekl, že pokud ČT 3 vznikne, měla by zaměstnávat asi 30 lidí.

ROZHOVOR: Petr Dvořák: Pátý kanál by ČT uživila, i když by to ovlivnilo Jedničku

ebf - partner 1

Ještě před volbou generálního ředitele loni v září Dvořák v rozhovoru pro server DigiZone.cz uvedl, že pro Radu ČT připraví několik variant dětského kanálu od nejdražší, přes „středně drahý“ až po omezenou verzi. Předběžně počítal s tím, že provoz takového programu by vyšel asi na 100 milionů korun ročně. Pokud se televize rozhodne ČT 3 spustit a dostane k tomu zelenou od Rady ČT, v éteru by se měl tento kanál objevit již koncem letošního roku.

Po vzniku ČT 3 by se na tento program přesunul každodenní podvečerní dětský blok z programu ČT 2. Ten Dvojka vysílá od letošního ledna, kdy se na tento program přesunula většina dětských pořadů z ČT 1, včetně Večerníčka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).