Hlavní navigace

O volné kmitočty mají vážný zájem všichni tři GSM operátoři

28. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

O před časem uvolněné kmitočty ve výběrovém řízení, které pořádá Český telekomunikační úřad, projevily dle očekávání zájem společnosti Telefónica O2, T-Mobile i Vodafone. Všichni tři GSM operátoři působící na našem trhu se tedy přihlásili do výběrového řízení a Český telekomunikační úřad rozhodl, že přihlášky postupují k dalšímu hodnocení. Informoval o tom prostřednictvím svého webu.

O před časem uvolněné kmitočty ve výběrovém řízení, které pořádá Český telekomunikační úřad, projevily dle očekávání zájem společnosti Telefónica O2, T-MobileVodafone. Všichni tři GSM operátoři působící na našem trhu se tedy přihlásili do výběrového řízení a Český telekomunikační úřad rozhodl, že přihlášky postupují k dalšímu hodnocení. Informoval o tom prostřednictvím svého webu.

Loni na podzim se objevovaly spekulace, že by uvolněné kmitočty mohly být využity pro GSM síť dalšího operátora na našem trhu. Český telekomunikační úřad ovšem došel k závěru, že by taková síť nebyla příliš konkurenceschop­nou, navíc se prý neobjevil ani žádný předběžný zájemce o vstup na český trh. Spekulovalo se třeba o operátorovi Orange.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).