Hlavní navigace

O pokračování multiplexu B rozhodnou poslanci?

20. 11. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
20. 11. 2006

Společnost Czech Digital Group (CDG) se nevzdává naděje, že by i v příštím roce provozovala v Praze a středních Čechách přechodný digitální multiplex B. Nespoléhá však na prodloužení licence od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), kterému brání letošní novela vysílacího zákona (licenci pro zkušební vysílání lze udělit už jen na šedesát dní v jednom kalendářním roce), nýbrž na úpravu tohoto zákona, aby podle něj radní mohli udělovat experimentální licence na celý rok.

ebf - partner 1

Probíhají jednání na ministerstvu kultury, kde iniciujeme rychlou mininovelu vysílacího zákona, která by prodloužila krátkodobou licenci ze šedesáti dní na jeden rok, potvrdil týdeníku Marketing a Media předseda představenstva CDG Leoš Pohl. Ke změně zákona nemusí dojít nutně k 1. lednu 2007, multiplex B by mohl pokračovat na základě starého zákona (po odsouhlasení žádosti CDG o dvouměsíční experiment) ještě do začátku března.

Pokud by multiplex B ukončil v Praze vysílání, přišli by televizní diváci odkázaní na zemský digitální příjem o šest televizních a tři rozhlasové programy. Z televizních kanálů v síti vysílá Prima, Óčko, 24cz, TA 3, TV Noe a Top TV, z rozhlasových stanic Rádio Proglas, Evropa 2 a Classic FM. Podle neoficiálních informací by i po prodloužení licence multiplexu B zmizela z jeho nabídky slovenská zpravodajská televize TA 3, která už nemá o pražský experiment zájem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).