Hlavní navigace

O2 kupuje podíl v Corpus Solutions. Plní svou IT divizi novými lidmi

3. 2. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: O2
Akvizice přivede do O2 IT Services pětatřicet nových vývojářů včetně dvou klíčových manažerů.

Jaromír Dospiva a Jan Houžvička změní dres a přejdou se svým týmem pod křídla O2. Operátor se tak pouští do vývoje aplikací. Firma to oznámila v tiskové zprávě. 

Obě firmy se dobře znají, spolupracují už deset let. „Akvizice v podobě části je pro nás zásadní. Dosud jsme ji využívali jako subdodavatele, nově si tyto služby v oblasti aplikačního vývoje můžeme řešit interní cestou,“ vysvětluje jednatel O2 IT Services Václav Provazník

Jednání o prodeji menšinového podílu bylo dlouhé. Trvalo víc než sedm měsíců. S novými lidmi vznikne v O2 IT Services nová divize, která se bude zaměřovat na vývoj a provoz aplikací. 

„Monitorujeme i další akviziční příležitosti a samozřejmě hledáme šikovné lidi,“ dodává Provazník s tím, že i operátor cítí nedostatek vývojářů na trhu.

Pod křídla O2 připadnou pobočky Corpus Solutions v Uherském Hradišti a Olomouci. Obě firmy mají políčeno na byznys ve státní správě. Aktuálně Corpus Solutions vyvíjí jednu z částí registru půdy. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).