Hlavní navigace

Telefónica O2: problémy s připojením mají kořeny v Asii

18. 8. 2009
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Telefónica O2 přiblížila pozadí obtíží, které včera večer pociťovali její zákazníci ve formě problémů s přístupem na zahraniční servery. Včerejší výpadek měl globální rozměr. Do prostředí Internetu se šířil nekorektní směrovací BGP update od asijského providera, který postihoval určitý typ hardware od dodavatele Cisco, a v našem případě způsoboval poruchy v routingu, upřesnila pro Lupu Radka Spiesová z Telefóniky O2. Telefónica O2 bohužel nemohla nijak celou situaci ovlivnit. Problém byl…

Telefónica O2 přiblížila pozadí obtíží, které včera večer pociťovali její zákazníci ve formě problémů s přístupem na zahraniční servery. Včerejší výpadek měl globální rozměr. Do prostředí Internetu se šířil nekorektní směrovací BGP update od asijského providera, který postihoval určitý typ hardware od dodavatele Cisco, a v našem případě způsoboval poruchy v routingu, upřesnila pro Lupu Radka Spiesová z Telefóniky O2. Telefónica O2 bohužel nemohla nijak celou situaci ovlivnit. Problém byl nakonec vyřešen tak, že lokální asijské ISP někdo od sítě odpojil, dodala Radka Spiesová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).