Hlavní navigace

O2TV má opět výpadek nahrávání

25. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Abonenti největší české IPTV služby opět nemají přístup k nahraným pořadům. Někteří se navíc podivují nad nelogickým tématickým řazením nových kanálů.

O2TV, což je počtem abonentů i geografickou dostupností největší IPTV služba na českém trhu, se po nějaké době opět potýká s technickými problémy ve větším měřítku. Obdobně jako v minulosti se problém týká funkce pro nahrávání televizních pořadů. Abonenti nemají přístup k nahrávkám, jejichž pořízení měli řádně nastavené. 

Na obnovení vašich nahrávek intenzivně pracujeme,“ vzkazuje bez bližších informací abonentům provozovatel služby, kterým je společnost Telefónica. Připomeňme si, že služba nabízí funkci pro nahrávání pořadů na servery poskytovatele. Telefónica již dříve uvedla, že upustila od plánu nabídnout zákazníkům set-top-boxy s pevným diskem pro jednoduché lokální nahrávání. 

BRAND24

Tématem těchto dnů mezi abonenty O2TV je také zařazení nových kanálů do tematických balíčků. Někteří abonenti se podivují, proč nově přidané dokumentární kanály nejsou v balíčku s Dokumenty (Plus), ale byly zařazeny do balíčku Styl (Plus). Konkrétně jde o Docu CS a Da Vinci Learning. Sama Telefónica je přitom představuje jako kanály vysílající dokumenty. 

Nelogické tematické zařazení se dotýká především abonentů, kteří si službu zřídili před 1. říjnem 2010. Aktuální nabídka O2TV Flexi je již automaticky kombinována s balíčkem Styl a ještě jedním tematickým balíčkem dle výběru. Nicméně i tak je tematické zařazení dvou zmíněných kanálů vysílajících dokumenty diskutabilní, přestože u aktuální nabídky nemusí abonenti pro jejich zpřístupnění přiobjednávat další balíček. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).