Hlavní navigace

Óčko mění půl roku před startem české MTV program, chce být masovější

23. 1. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
23. 1. 2009

Hudební televize Óčko chystá od pondělí 26. ledna největší změny ve svém programu za poslední tři roky. Večerní vysílání chce uzpůsobit starším divákům, a oslovit tak větší masy, kterým nabídne alternativu k hlavním večerním pořadům na plnoformátových televizích. Lidovým novinám to řekla programová ředitelka Óčka Silvie Pecková.

K TÉMATU: Česká MTV od Novy = velký problém pro Óčko

Změny se dotknou hlavně večerních tematických magazínů, vysílaných ve všední dny mezi 22. a 23. hodinou. Hodinové relace specializované na rock (pondělí), hip hop (úterý), metal (středa) a taneční hudbu (čtvrtek) se v tytéž dny přesouvají do dřívějšího času, mezi sedmou a osmou večerní, píší LN. Dáváme jim vysílací čas výhodnější pro skupinu, která je sleduje, což jsou mladí lidé ve věku do pětadvaceti let, řekla listu Pecková.

K úpravě programu se Óčko odhodlalo poté, co z průzkumu diváckého zájmu zjistilo, nejvíce diváků ho sleduje hlavně ve večerních časech. Zájem graduje mezi devátou a desátou hodinou večer, ale po desáté zájem diváků rychle opadá. Bude dobré prodloužit možnost sledování oné velké skupině lidí, která se na nás od osmi večer dívá a v deset kvůli žánrovému pořadu odejde, vysvětluje Pecková důvod programových změn.

ROZHOVOR: Jiří Balvín: Óčko chtělo českou MTV jako svůj druhý kanál

KL24

Óčko má podle svého generálního ředitele Jiřího Balvína dva prime timy: první po poledni, druhý okolo osmé hodiny večer. Druhý dříve začínal až ve 20.15, teď se ale posunul na 19.45, tam křivka začíná stoupat. Diváci začínají odcházet z velkých plnoformátových televizí a přecházejí k nám, řekl Balvín LN. Óčko doufá, že časem diváci budou přepínat po skončení filmu nebo jiného hlavního pořadu na plnoformátových televizí právě na hudební kanál.

Ke změnám ve vysílání Óčko dochází zhruba půl roku předtím, než televize Nova spustí plánovanou českou verzi hudebního kanálu MTV. Lhala bych, kdybych řekla, že jsme to připravovali úplně nezávisle na tom. Na druhou stranu, schéma měníme především proto, že se nám v poslední době změnil divák, jeho zvyky a priority. Tomu se snažíme přizpůsobit, ne konkurenci, tvrdí Pecková. Óčko se podle ředitele Balvína chystá v únoru podat žádost o kompenzační licenci pro celoplošné zemské digitální vysílání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).