Hlavní navigace

Óčko řeší s techniky SES nasazení hybridního vysílání na satelitu Astra

30. 1. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Óčko Gold ani Óčko Expres se na satelit nechystají, alespoň prozatím. Stanice by v budoucnu mohly být z družice dostupné právě prostřednictvím hybridní technologie.

Hudební televize Óčko by měla v blízké budoucnosti nabízet hybridní širokopásmové vysílání HbbTV nejen v DVB-Tkabelových rozvodech, ale také na satelitu, konkrétně na družici Astra 3B. Termín ale zatím není stanoven. Serveru DigiZone.cz to řekl technický ředitel televize Óčko Lukáš Hnilička. Je to téma dnešních dnů. Aktuálně jsme v kontaktu s techniky SES a řešíme nasazení, sdělil Hnilička. Hybridní vysílání přináší divákům na televizní obrazovce doplňkové služby, jako je vysílání přes internet, hlasování, TV program a podobně. Přijímač ale musí tuto technologii podporovat.

ebf - partner 1

K TÉMATU: Óčko vidí v hybridním vysílání potenciál, na satelitu Astra ho spustí možná ještě letos

Jaké má Óčko s touto perspektivní technologií plány do budoucna? Diskutujeme s Českými Radiokomunikacemi nad nějakou platformou, která by nám umožnila aplikace různě střídat a my si tak odzkoušeli, jak je to zajímavé pro diváky. Potřebujeme současné řešení zjednodušit, abychom mohli více „testovat na divácích“, uvedl technických šéf kanálů Óčko, Óčko Gold a Óčko Expres. Lukáš Hnilička dále doplnil: Snažíme se teď vytvořit digitální strategii Óčka. Nedávno jsme spustili B2B kampaň, kde prezentujeme naše úspěchy na Facebooku, HbbTV a chytrých aplikací. Teď cítíme, že je zapotřebí si stanovit další cíle a umožnit divákům větší interakci s programem stanice.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).