Hlavní navigace

Óčko začalo vysílat na satelitu Astra teletext

11. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 7. 2010

Hudební televize Óčko už má dostupné teletextové stránky na satelitní pozici 23,5 st. východně, která zároveň slouží jako distribuční trasa do sítí kabelových a IPTV operátorů. Tato běžná součást datového toku většiny tuzemských stanic zde nebyla dostupná od té doby, co kanál začal na této frekvenci vysílat, tedy od března letošního roku.

Zajímavostí je, že teletext se vysílá ve dvou stopách označených jako Track 0 a teletext 2. Obě jsou pochopitelně naprosto shodné. Diváci na teletextových stránkách Óčka najdou například jeho programové schéma, popis pořadů, seznamku; novinky ze světa hudby a filmu, které se určitým způsobem ke stanici vztahují; SMS chat a pro odvážlivce jsou připraveny Erotické hrátky, jež odkazují na linku typu 906.

Pozor! Některé set-top-boxy mohou mít problém se správným zobrazením diakritiky u teletextu Óčka. Místo českých znaků se pak objeví závorky, podtržítka a podobně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).