Hlavní navigace

Óčko zřejmě změní vlastníka, zájem má majitel Evropy 2 a Frekvence 1

7. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
7. 12. 2011

Hudební televizi Óčko patrně čeká změna majitele. Vydavatelství Mafra, které je jejím stoprocentním vlastníkem, jedná podle serveru Médiář.cz se společností Lagardere Active ČR, jež v Česku provozuje rádia Frekvence 1, Evropa 2, Bonton či internetové portály Koule.cz a Pigy.cz. Probíhají jednání o různých druzích spolupráce, včetně akvizice, potvrdil webu mluvčí Mafry Roman Latuske.

K TÉMATU: Óčko změnilo plány. V multiplexu 3 chce vysílat celoplošně

KL24

Lagardere měla zájem v tuzemsku získat licence pro první digitální televize, v roce 2004 se přihlásila do licenčního řízení na prvních šest pozic v plánovaných multiplexech s projekty stanic TE2 a TF1, které vycházely z existujících rádií Evropa 2 a Frekvence 1. V tendru ale neuspěla a rozhodnutí vysílací rady se jí nepodařilo zvrátit ani v následných soudních sporech. Později se firma soustředila spíš na internetové projekty, i když ve Francii, kde sílí její centrála, provozuje i televizní stanice.

Podle informací DigiZone.cz by případný vstup Lagardere do televize Óčko její nynější majitel podmínil investicemi do dalšího rozvoje tohoto programu. Mafra se zaměřuje především na tiskový trh, vlastní deníky MF Dnes, Lidové noviny a Metro, a také zpravodajské servery iDnes.cz a Lidovky.cz. Do jejího portfolia však patří i pražská rádia Express a Classic FM.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).