Hlavní navigace

Od srpna 27 nových digitálních rozhlasových vysílačů v Německu

28. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 3. 2011

Společnost Media Broadcast, která získala v Německu atraktivní zakázku na výstavbu celoplošné sítě digitálního rozhlasu, spustí v době jeho startu, tedy 1. srpna letošního roku, prozatím 27 vysílačů. Firma to oznámila prostřednictvím svých webových stránek. K digitálním stanicím v systému DAB+ by tak okamžitě mělo mít přístup přibližně 38 milionů obyvatel. Na konci roku 2015 by pak mělo být vysílačů až 170.

BRAND24

K TÉMATU: Německo oživí digitální rozhlas. 1. srpna startuje celoplošně v standardu DAB+

Signál by měl v první fázi pokrýt také 50 % hlavních dálničních tahů, což umožní mobilní příjem pro patřičně vybavená autorádia. Jsme potěšení, že budeme stát u zrodu první celostátní digitální rozhlasové sítě, uvedl při této příležitosti technický ředitel Media Broadcast Ulrich Liebenow a dodal: Dohoda je výsledkem konstruktivní spolupráce mezi veřejným a soukromým sektorem. Mimořádně vysokou podporu má tento proces také v politických kruzích a u KEF (Komise pro zjišťování finančních potřeb vysílatelů, pozn. red.). Jsme přesvědčení, že přidanou hodnotou pro digitální rádio bude nejlepší kvalita zvuku, vynikající příjem a atraktivní programy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).