Hlavní navigace

Odborný blok věnovaný e-knihám na veletrhu Polygraf

23. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

I na „tiskový“ veletrh Polygraf dorazily digitální technologie. Již tento čtvrtek odpoledne můžete navštívit odborný blok věnovaný e-knihám a otázkám které budou provázet nakladatele ale i čtenáře v dalších letech. V rámci bloku vystoupí generální ředitel Národní knihovny ČR Tomáš Böhm, zástupci několika projektů zaměřených na prodej e-knih (eReading.cz, Wooky a Kosmas), o pohledu nakladatelů promluví Eva Kaiserová z nakladatelství Levné knihy a také nakladatel  a předseda Svazu českých…

I na „tiskový“ veletrh Polygraf dorazily digitální technologie. Již tento čtvrtek odpoledne můžete navštívit odborný blok věnovaný e-knihám a otázkám které budou provázet nakladatele ale i čtenáře v dalších letech. V rámci bloku vystoupí generální ředitel Národní knihovny ČR Tomáš Böhm, zástupci několika projektů zaměřených na prodej e-knih (eReading.cz, Wooky a Kosmas), o pohledu nakladatelů promluví Eva Kaiserová z nakladatelství Levné knihy a také nakladatel  a předseda Svazu českých knihkupců a nakladatelů Vladimír Pistorius. Na právní otázky se zaměří ředitel sdružení Dilia, na technologie kolem e-knih Martin Lér a jak vytvářet krásné e-knihy příjde pohovořit Pavel Kočička.

V pátek dopoledne je možné navštívit blok věnovaný digitálnímu vydávání novin a časopisů. Hlavní příspěvek přednese Michal Klíma, člen výkonného výboru WAN (Světová asociace novin a vydavatelů novin) a generální ředitel Spoločnosť  7 plus, o reakci trhu s novinovým papírem na nástup digitálních médií bude mluvit Josef Doležal ze společnosti Norske Skog ČR, přehled technologických řešení pro publikování novin a časopisů především na tabletech nastíní Martin Lér. Andrea Tomšů z vydavatelství Economia představí projekt Hospodařských novin pro iPad, Daniel Köppl rovnež z Economie se zaměří na možnosti reklamního trhu ve čtecích zařízeních a šéfredaktor Aktuálně.cz, Jakub Unger, přiblíží podrobnosti o tomto prvním čistě elektronickém deníku u nás.

Po obou blocích bude probíhat panelová diskuse zúčastněných osobností.

Program je k dispozici na webu veletrhu včetně registrace na oba bloky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).