Hlavní navigace

Odstartovaly Africanews, sesterský kanál zpravodajské televize Euronews

5. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tým zpravodajského kanálu byl složen z prozatím pětaosmdesáti zaměstnanců patnácti různých národností. V Česku je možné stanici sledovat prostřednictvím mobilních aplikací.

V pondělí 4. ledna bylo zahájeno vysílání nové panafrické zpravodajské televize Africanews. Jedná se o sesterský kanál evropské jedničky Euronews, která je dobře známá i divákům v České republice a na Slovensku. V minulosti přebírala její program například i Dvojka veřejnoprávní televize. Program sice není na našem trhu klasickou cestou (ze satelitu, případně v kabelu) dostupný, nicméně k jeho vysílání se lze nejsnáze dostat prostřednictvím mobilních aplikací, v tuto chvíli na operačních systémech Android a iOS. V budoucnu by měla být stanice k dispozici i majitelům chytrých televizorů (Smart TV).

BRAND24

K TÉMATU: 4. ledna začne nová etapa zpravodajství z Afriky, Euronews spustí kanál Africanews

Projekt zpravodajského kanálu Africanews byl zahájen v roce 2013, kdy začalo hledání lidí z nezávislých afrických sdělovacích prostředků, kteří nebyli nijak politicky ani ideologicky zaměření. Plán na spuštění této stanice byl oznámen o rok později, kdy došlo k podepsání distribuční dohody i s několika významnými africkými operátory. Samotné skládání týmu pro Africanews bylo započato v únoru loňského roku, technický tým byl sestaven na začátku září. V listopadu 2015 pak bylo oznámeno, že stanice odstartuje 4. ledna 2016. Africanews slibují nezávislost na jakémkoliv subjektu a tvůrčí volnost pro svůj tým.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).