Hlavní navigace

Office 14 i pro Windows XP, ale na webu s bannery

4. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Již nějaký čas se vedou diskuze, jestli Microsoft kancelářský balík Office 14 připraví i pro Windows XP. Nedávno totiž Steve Ballmer uvedl, že nová verze kancelářského balíku Microsoftu vyjde až v roce 2010 a v té době už vedle Windows Vista budou na trhu velmi pravděpodobně i Windows 7. Chris Capossela, viceprezident Microsoftu pro Business Software, však uživatele Windows XP uklidnil: Office 14 tento systém ještě podporovat bude. Při jeho tržním podílu se tomu ani nelze divit. (Business…

Již nějaký čas se vedou diskuze, jestli Microsoft kancelářský balík Office 14 připraví i pro Windows XP. Nedávno totiž Steve Ballmer uvedl, že nová verze kancelářského balíku Microsoftu vyjde až v roce 2010 a v té době už vedle Windows Vista budou na trhu velmi pravděpodobně i Windows 7. Chris Capossela, viceprezident Microsoftu pro Business Software, však uživatele Windows XP uklidnil: Office 14 tento systém ještě podporovat bude. Při jeho tržním podílu se tomu ani nelze divit. (Business Insider)

Microsoft zároveň potvrdil, že již dříve avizovaná webová verze Office bude i s reklamními bannery resp. má vydělávat na reklamě. Jedním z důvodů je kompenzace ztrát souvisejících se softwarovým pirátstvím. Steve Ballmer tvrdí, že nelegální kopie Office používá více lidí než bezplatné alternativy OpenOffice.org nebo Google Docs. Teze a plány o obchodním modelu webové verze Office se již několikrát změnily a pořád není ještě úplně jasné a jisté, jestli verze s reklamou bude jinak zcela zdarma, nebo jestli bude jen pro koncové uživatele, kteří si koupí krabicovou verzi, jak Microsoft původně plánoval. (All About Microsoft)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).