Hlavní navigace

Okresní přebor má před Cestami domů náskok skoro 100 tisíc diváků

2. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
2. 11. 2010

Náskok téměř 100 tisíc diváků se daří držet seriálu Okresní přebor na televizi Nova před konkurenčními Cestami domů na Primě. Oba seriály televize vysílají v pondělí v hlavním vysílacím čase od 20 hodin. Okresní přebor toto pondělí sledovalo v průměru 1,143 milionu dospělých diváků, což odpovídalo podílu 29,34 procenta, Cesty domů na Primě vidělo 1,059 milionu diváků starších patnácti let a stačilo to na podíl 29,75 procenta.

K TÉMATU: Cesty domů v pondělí opět s milionem diváků, na Okresní přebor to nestačilo

Třetím premiérovým seriálem, který v tento den a čas vysílá první program České televize, je Kriminálka Staré město. Jeho sedmý a poslední díl tento týden vidělo 674 tisíc dospělých diváků a ČT 1 díky němu dosáhla podílu 17,48 procenta. Už příští týden však může ČT 1 zamíchat kartami, protože proti Okresnímu přeboru na Nově a Cestám domů na Primě postaví svůj nový seriál Cukrárna, který cílí především na starší diváky.

ČTĚTE TAKÉ: Cukrárna, nový seriál České televize pro pondělní večery

MMF24

Programová ředitelka ČT Kristina Taberyová by podle svých slov uvítala, kdyby Cukrárna oslovovala v průměru 750 tisíc diváků a dosahovala podílu okolo 25 procent. Okresní přebor se každopádně nemusí bát ztráty pozice u mladší cílové skupiny diváků ve věku od 15 do 54 let. Z té jej tento pondělí vidělo 837 tisíc diváků při podílu na publiku 40,61 procenta, což Okresní přebor řadí na první místo ve sledovanosti pondělních nezpravodajských pořadů.

Pro porovnání: Cesty domů na Primě sledovalo toto pondělí ve stejné cílové skupině pouze 473 tisíc diváků, což druhé komerční televizi stačilo na podíl 22,95 procenta. Česká televize raději výsledky sledovanosti Kriminálky Staré město u mladší cílové skupiny diváků nekomunikuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).