Hlavní navigace

Ondřej Tomek investuje do Shoptet.cz

25. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ondřej Tomek investuje do společnosti pronajímající e-shopy za měsíční paušál.

Soukromý investor a spoluzakladatel portálu Centrum.cz Ondřej Tomek vstupuje do společnosti Cybergenics s.r.o., která stojí za projektem Shoptet.cz nabízejícím pronájem hotových e-shopů. Kolik zaplatil za podíl 20 %, nebylo oznámeno, ale jelikož byla firma v tiskové zprávě ohodnocena na 1,5 milionu euro, nabízí se myšlenka, že by mělo jít o pětinu, tedy o 300 000 euro.

Shoptet

Titulní stránka serveru Shoptet

V současné chvíli má Shoptet.cz v portfoliu více než 900 aktivních e-shopů a chystá expanzi na zahraniční trhy. Měsíční ceny za pronájem e-shopu se pohybují od 190 Kč do 1990 Kč. Společnost Cybergenics vznikla v roce 2009, jejími zakladateli jsou Tomáš Krejčí a Miroslav Uďan. Svůj obrat firma neuvádí, kromě služby Shoptet.cz také vytváří webové stránky a elektronické obchody na zakázku. 

BRAND24

Do Shoptetu jsem se rozhodl investovat po seznámení se jak s produktem, tak s managementem firmy. Díky kvalitě produktu, který je na špici v ČR, ale hlavně i v zahraničí, vidím v Shoptetu potenciál pro dynamický růst doma i venku. Mám prostě rád nadšené české firmy s globálními ambicemi, říká Ondřej Tomek.

A co si od spolupráce s Ondřejem Tomkem slibují zakladatelé Cybergenicsu? Ondřej Tomek má bohaté zkušenosti z internetového byznysu, jako investor je součástí mnoha zajímavých projektů a firem, např. společnosti Effectix, se kterou také spolupracujeme. Od jeho vstupu si slibujeme především další strategický rozvoj společnosti a našich současných i budoucích projektů, uvádí Miroslav Uďan, spolumajitel společnosti Cybergenics s.r.o.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).