Hlavní navigace

„Onurovo“ Velkolepé století na Barrandově uspělo, a pak kleslo

27. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 12. 2011

Turecký historický seriál Velkolepé století, který od minulého týdne vysílá digitální plnoformátová televize Barrandov, se svým prvním dílem skončil nad průměrem této stanice, jeho následující dva díly ale zaznamenaly prudký propad. Nasazení novinky totiž přišlo v době vánočních svátků, kdy Barrandov nemohl příliš konkurovat již dlouhá léta zavedeným kanálům a především silným pořadům v podobě některých premiér.

BRAND24

K TÉMATU: Barrandov nabídne turecký seriál Velkolepé století. Hraje v něm „Onur“

Měl to být historický epos o životě jedné z nejobdivova­nějších postav turecké historie, sultána Sulejmana I., ale zatímco jedni jej vnímají jako vydařenou televizní zábavu, pro jiné je urážkou Turecka a jeho zvyklostí, tak popsala novinku v programovém schématu PR manažerka stanice Kateřina Kotalová. Úvodní díl Velkolepého století vidělo na Barrandově 22. prosince 300 tisíc diváků (share 8,1 %), další část však klesla až na 169 tisíc diváků (share 3,8 %) a třetí si polepšila na 222 tisíc diváků (share 5,12 %). Čtvrtou a pátou část uvidí diváci tento čtvrtek od 20 hodin. Hlavní roli tu hraje Halit Ergenç, představitel Onura z Tisíce a jedné noci, telenovely, kterou vysílala TV Nova.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).