Hlavní navigace

Opera 10.0: vyšla release candidate verze s novou ikonou

25. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Byla uvolněna (první) release candidate verze očekávaného prohlížeče Opera 10.0. Finální verze je tedy na dohled. Opera 10.0 nakonec nenabídne hojně diskutovanou funkci Opera Unite, se kterou přijde až Opera 10.1. De facto jedinou novinkou, na kterou můžete u Opery 10.0 RC narazit, je nová ikona, kterou vytvořil Oleg Melnychuk. Opera bude nadále používat velké červené písmeno „O“, ovšem ikona prošla faceliftem a navíc je nyní k dispozici i ve větších velikostech, které se uplatní ve Windows…

Byla uvolněna (první) release candidate verze očekávaného prohlížeče Opera 10.0. Finální verze je tedy na dohled. Opera 10.0 nakonec nenabídne hojně diskutovanou funkci Opera Unite, se kterou přijde až Opera 10.1. De facto jedinou novinkou, na kterou můžete u Opery 10.0 RC narazit, je nová ikona, kterou vytvořil Oleg Melnychuk. Opera bude nadále používat velké červené písmeno „O“, ovšem ikona prošla faceliftem a navíc je nyní k dispozici i ve větších velikostech, které se uplatní ve Windows nebo na Macu.

Seznam dalších změn pak obsahuje výhradně opravy. Vyřešeny například byly problémy se stabilitou objevující se při stahování dat přes BitTorrent nebo různé chyby související s vestavěným e-mailovým klientem Opera Mail. Opera 10.0 RC je k dispozici pro Windows, Linux, Mac, FreeBSD a Solaris. Nechybí česká lokalizace. Opera Software upozorňuje zájemce o vyzkoušení, že Opera 10.0 RC už funguje jako upgrade případně nainstalované dosavadní ostré verze Opera 9.64, kterou tedy při výchozí instalaci nahradí. (Opera Desktop Team)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).