Hlavní navigace

Opera 10.50: nové zoomování a návrat samostatných widgetů

4. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vývoj prohlížeče Opera 10.50 pokračuje. Zájemci si mohou vyzkoušet nejnovější pre-alpha build. Novinkou je tlačítko v pravém dolním rohu prohlížeče otevírající menu s možnostmi zobrazení stránky, kde lze jednoduše zoomovat přes táhlo. Do testovací verze se vrátila i přepracovaná podpora widgetů, které lze spouštět nezávisle na prohlížeči. Vývojáři v posledních dnech dále zapracovali na stabilitě, obnovili kompatibilitu s komunitním serverem Facebook, opravili problémy se skinem pod Windows…

Vývoj prohlížeče Opera 10.50 pokračuje. Zájemci si mohou vyzkoušet nejnovější pre-alpha build. Novinkou je tlačítko v pravém dolním rohu prohlížeče otevírající menu s možnostmi zobrazení stránky, kde lze jednoduše zoomovat přes táhlo. Do testovací verze se vrátila i přepracovaná podpora widgetů, které lze spouštět nezávisle na prohlížeči. Vývojáři v posledních dnech dále zapracovali na stabilitě, obnovili kompatibilitu s komunitním serverem Facebook, opravili problémy se skinem pod Windows Vista a Windows 7, přeorganizovali menu prohlížeče a věnovali se i novému enginu Carakan pro zpracování kódu v jazyce JavaScript.

Finální Opera 10.50 má uživatelům nabídnout vedle výrazného posílení výkonu také nové jádro Presto 2.50 s podporou značky video z HTML 5, režim pro anonymní surfování, využití knihovny VEGA ke zpracování veškerého grafického výstupu včetně webových stránek i rozhraní prohlížeče, lepší spolupráci s GUI systémů Mac OS X a Windows 7 nebo výrazné omezení dialogových oken, kterým je třeba věnovat pozornost, protože bez jejich odkliknutí není možný přístup k jednotlivým otevřeným panelů. Opera 10.50 je podobně třeba jako vyšší verze Mozilla Firefoxu nahradí informačními lištami.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).