Hlavní navigace

Opera 10.61: nejen vyladěná podpora pro Google Calendar

13. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vyšla Opera 10.61 pro Windows, Linux a Mac. Nejnovější ostrá verze desktopového prohlížeče společnosti Opera Software přináší tři bezpečnostní záplaty, takže uživatelům předchozí verze je doporučeno provést aktualizaci bez zbytečných odkladů. Vývojáři také vyladili kompatibilitu se službou Google Calendar a opraveny byly i další problémy. Například při nastavení pozadí pro obrazovku Speed Dial už lze používat relativní cestu k obrázku. Animované PNG obrázky nemají již způsobovat abnormální…

Vyšla Opera 10.61 pro Windows, Linux a Mac. Nejnovější ostrá verze desktopového prohlížeče společnosti Opera Software přináší tři bezpečnostní záplaty, takže uživatelům předchozí verze je doporučeno provést aktualizaci bez zbytečných odkladů. Vývojáři také vyladili kompatibilitu se službou Google Calendar a opraveny byly i další problémy. Například při nastavení pozadí pro obrazovku Speed Dial už lze používat relativní cestu k obrázku. Animované PNG obrázky nemají již způsobovat abnormální vytížení procesoru a správně má pracovat cache při využití režimu Opera Turbo. Odstraněny byly i některé chyby způsobující nestabilitu.

Aktuálně je ve vývoji nová Opera 10.70. Zatím vyšlo několik ukázkových raných buildů. Dosud prezentované novinky se týkají vykreslovacího jádra Presto, konkrétně podpory HTML 5 a CSS 3 nebo SVG. Dobrou zprávou je, že zatím jsou testovací buildy uvolňovány pro Windows, Linux i Mac současně. Neměla by se tak opakovat situace, která nastala v případě Opery 10.50. Tehdy se dosti spěchalo s vydáním verze pro Windows. Verze pro Mac vyšla později a verze pro Linux byla přeskočena. To bylo na Opera Software dosti nezvyklé, protože si dlouhodobě zakládá na multiplatformnosti svých produktů. (Opera Desktop Team)

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).