Hlavní navigace

Opera 9.5 je venku, Firefox 3.0 přijde 17. června

12. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Krátce po RC verzi vyšla finální Opera 9.5 a to včetně české lokalizace. K hlavním novinkám patří nový přehlednější výchozí skin, vylepšený antiphishingový filtr s ochranou před stránkami distribuujícími malware, fulltextové prohledávání obsahu dříve navštívených stránek, podpora funkce Opera Link pro synchronizaci záložek či poznámek, vylepšené blokování prvků na webových stránkách, přepracovaný řádek s adresou s novým automatickým dokončováním, nové klávesové zkratky a tradiční celková…

Krátce po RC verzi vyšla finální Opera 9.5 a to včetně české lokalizace. K hlavním novinkám patří nový přehlednější výchozí skin, vylepšený antiphishingový filtr s ochranou před stránkami distribuujícími malware, fulltextové prohledávání obsahu dříve navštívených stránek, podpora funkce Opera Link pro synchronizaci záložek či poznámek, vylepšené blokování prvků na webových stránkách, přepracovaný řádek s adresou s novým automatickým dokončováním, nové klávesové zkratky a tradiční celková optimalizace prohlížeče pro rychlejší a bezpečnější chod. Detaily viz changelog. Operu 9.5 můžete stahovat také ze Slunečnice.cz. (upozornil Jiří Dobrý – děkujeme)

Krátce po Opeře 9.5 vyjde také finální Firefox 3.0. Jako datum vydání bylo oficiálně stanoveno úterý 17. června. Mozilla Corporation tak splní slib svého šéfa, že se třetí generace uživatelé dočkají do konce června. S vydáním Firefoxu 3.0 souvisí také akce Download Day 2008 – fanoušci Fiefoxu z jeho ostré verze 3.0 chtějí udělat nejčastěji stahovaný program během 24 hodin a zapsat jej tak do Guinnessovy knihy rekordů. Jaké novinky Firefox 3.0 přinese nastiňujeme v článku Mozilla Firefox 3 klepe na dveře (upozornil Petr Tomeš – děkujeme)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).