Hlavní navigace

Opera Mini boduje na Ukrajině a Opera Mobile projde testem ACID2

24. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Opera Software může být s úspěchem svých produktů na Ukrajině relativně spokojena. Desktopová Opera je tam v rozšířenosti druhá (11,5 procenta) za Internet Explorerem (75,9 procenta) a udržuje si těsný náskok před třetím Firefoxem (11,2 procenta), který jinak ve většině evropských zemí Operu s přehledem poráží. Zajímavý je také tamní podíl Opery Mini, bezplatného javovského prohlížeče pro mobilní telefony. Ten má na Ukrajině údajně větší zastoupení než desktopové prohlížeče Mozilla,…

Společnost Opera Software může být s úspěchem svých produktů na Ukrajině relativně spokojena. Desktopová Opera je tam v rozšířenosti druhá (11,5 procenta) za Internet Explorerem (75,9 procenta) a udržuje si těsný náskok před třetím Firefoxem (11,2 procenta), který jinak ve většině evropských zemí Operu s přehledem poráží. Zajímavý je také tamní podíl Opery Mini, bezplatného javovského prohlížeče pro mobilní telefony. Ten má na Ukrajině údajně větší zastoupení než desktopové prohlížeče Mozilla, Netscape a Safari dohromady – přesně 0,7 procenta. (Opera Watch)

MMF24

Spokojeno může být i Nintendo. Mnohými podceňovaná herní konzole Nintendo Wii s vestavěnou speciální verzí Opery si vede velmi dobře. Zřejmě i proto jsou stránky japonské mutace Yahoo nově optimalizovány i pro surfaře využívající Operu na Nintendu Wii. (Opera Watch)

A ještě jedna zpráva o Opeře: Opera Mobile 9 pro zařízení s platformou Windows Mobile projde testem ACID2, ovšem platí to zatím jen o neveřejném sestavení. (Opera Watch)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).