Hlavní navigace

Opera Mini nativně pro Windows Mobile

8. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Oblíbený mobilní prohlížeč Opera Mini míří na zařízení vybavené systémem Windows Mobile coby nativní aplikace. V současnosti je pro majitele mobilů se systémem od Microsoftu k dispozici Opera Mini 5 Beta 2, kterou si mohou zdarma stáhnout po vyťukání adresy m.opera.com/next do svého stávajícího mobilního prohlížeče. Aktuální betaverze browseru Opera Mini je tak vedle klasické J2ME verze k dispozici i v podobě pro Windows Mobile 5, Windows Mobile 6 a BlackBerry OS (ve verzi 4.2.x, 4.3.x a a 4.7…

Oblíbený mobilní prohlížeč Opera Mini míří na zařízení vybavené systémem Windows Mobile coby nativní aplikace. V současnosti je pro majitele mobilů se systémem od Microsoftu k dispozici Opera Mini 5 Beta 2, kterou si mohou zdarma stáhnout po vyťukání adresy m.opera.com/next do svého stávajícího mobilního prohlížeče. Aktuální betaverze browseru Opera Mini je tak vedle klasické J2ME verze k dispozici i v podobě pro Windows Mobile 5, Windows Mobile 6 a BlackBerry OS (ve verzi 4.2.x, 4.3.x a a 4.7.x).

Jako nativní aplikace by nyní na Windows Phones, jak se dnes všeobecně říká mobilům se systémem Windows Mobile, měla být Opera Mini rychlejší a spolehlivější. Hlavně není vyžadována Java. Zachovány jsou přitom všechny funkce známé z klasické J2ME verze včetně komprimace přenášených dat, která je především pro uživatele GPRS a EDGE velmi výhodná. Uživatelům je slibována až devadesátiprocentní úspora přenášených dat. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).