Hlavní navigace

Opera Software pracuje na vylepšení konceptu widgetů

27. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Prohlížeč Opera tzv. widgety podporuje už nějaký ten pátek. Mohli bychom dlouze diskutovat, jestli tato funkce splnila očekávání, která do ní byla vkládána, ale asi bychom se nedobrali objektivního závěru. Každopádně vývojáři z Opera Desktop Teamu nyní pracují na vylepšení konceptu widgetů, o čemž svědčí uvolněná alfaverze nové Opery 10.20. Bezesporu nejzajímavější nastíněnou novinkou je fungování widgetů jako samostatných aplikací. Koncept Opera Widgets for desktop má umožnit spouštění…

Prohlížeč Opera tzv. widgety podporuje už nějaký ten pátek. Mohli bychom dlouze diskutovat, jestli tato funkce splnila očekávání, která do ní byla vkládána, ale asi bychom se nedobrali objektivního závěru. Každopádně vývojáři z Opera Desktop Teamu nyní pracují na vylepšení konceptu widgetů, o čemž svědčí uvolněná alfaverze nové Opery 10.20. Bezesporu nejzajímavější nastíněnou novinkou je fungování widgetů jako samostatných aplikací. Koncept Opera Widgets for desktop má umožnit spouštění vybraných widgetů i bez potřeby předchozího otevírání prohlížeče.

To samozřejmě rozšíří možnosti. Například si tedy uživatelé budou moci spustit widgetového Twitter klienta přímo z hlavní systémové nabídky a poběží pak jako nový proces nezávisle na Opeře. Mění se také způsob instalace widgetů. Ty dostanou nový vlastní instalační program, takže si je uživatelé budou moci stáhnout i přes jiný webový prohlížeč. Při jejich stahování v Opeře je již klasicky použít správce stahování, takže lze normálně pokračovat v surfování. Podrobnosti nabízí stránka Dev.Opera (Opera Desktop Team)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).