Hlavní navigace

Ostrý Google Chrome 5 pro Windows, Linux i Mac OS X

26. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google Chrome 5 již není betaverzí. Aktuálně jsou k dispozici ostré buildy páté generace prohlížeče Googlu pro Windows, Mac OS X a konečně i pro Linux. Na seznamu novinek je například podpora pro Geolocation API a s ní související nastavení předvoleb pro předávání informací o geografické poloze. Vylepšena byla online synchronizace mezi různými počítači, která nyní kromě záložek umí přenášet i nastavení prohlížeče. Google Chrome 5 přichází také s upraveným manažerem záložek a pokročilou správou…

Google Chrome 5 již není betaverzí. Aktuálně jsou k dispozici ostré buildy páté generace prohlížeče Googlu pro Windows, Mac OS X a konečně i pro Linux. Na seznamu novinek je například podpora pro Geolocation API a s ní související nastavení předvoleb pro předávání informací o geografické poloze. Vylepšena byla online synchronizace mezi různými počítači, která nyní kromě záložek umí přenášet i nastavení prohlížeče. Google Chrome 5 přichází také s upraveným manažerem záložek a pokročilou správou plug-inů, kde konečně lze jednoduše zakázat i jednotlivé plug-iny.

Ostrý Google Chrome 5 však zatím nepřináší integrovaný Flash Player. Google však ujišťuje, že od záměru jeho provázání s prohlížečem neupustil a v dohledné době hodlá nabídnout Google Chrome s Flash Playerem 10.1. Ten se tak bude šířit přímo s prohlížečem a zároveň se utilita Google Update postará o jeho průběžné aktualizování bez nutnosti kooperace s uživatelem. Novinkám v Google Chrome 5 jsme se věnovali již v dřívějším článku Google Chrome 5: Flash, Geolocation API a synchronizace nastavení. (Google Chrome Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).