Hlavní navigace

Otázky Václava Moravce ze Žižkova pouze dočasně, kvůli modernizaci studia

25. 8. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Pořad se z virtuálního studia v takřka nezměněné podobě vysílal posledních deset let. Technologicky tak již toto prostředí neodpovídalo vysokým nárokům na výrobu těchto formátů.

Nejsledovanější diskusní pořad České televize, Otázky Václava Moravce, se bude vysílat z Žižkovského vysílače, jak již server DigiZone.cz své čtenáře informoval, pouze dočasně. Důvodem k této dočasné změně je rekonstrukce, respektive modernizace, stávajícího studia na Kavčích horách. Redakce našeho webu již oslovila ohledně chystané změny Českou televizi minulý týden, ale mluvčí Alžběta Plívová na dotaz tehdy vůbec nereagovala. Dnes při této příležitosti vydala ČT tiskovou zprávu. Otázky Václava Moravce se vysílají již od 1. ledna 2004 a dlouhodobě patří k nejúspěšnějším formátům kanálu ČT 24.

K TÉMATU: Otázky Václava Moravce čekají změny, nově se budou vysílat z Žižkovského vysílače

Otázky Václava Moravce se z virtuálního studia v takřka nezměněné podobě vysílaly posledních deset let. Technologicky tak již toto prostředí neodpovídalo vysokým nárokům na výrobu moderních publicistických formátů. Vysílání z exteriéru se v tuto chvíli ukázalo být nejlepší variantou, která je v souladu se současnými trendy a zároveň se autorskému týmu osvědčila při realizaci pořadu Fokus Václava Moravce. Žižkovský vysílač se navíc se svým funkčním zázemím, i symbolicky, jako nejvyšší bod hlavního města, ukázal být dobrým řešením. Se změnou lokality pak souvisí i úpravy vnitřní struktury pořadu, vysvětlila změny vedoucí dramaturgyně Otázek Václava Moravce Hana Andělová.

cif 24 - early cena - média

Z ARCHIVU: Česká televize nabídne od 3. února další novinku, měsíčník Fokus Václava Moravce

Základem pořadu by měly i nadále zůstat duely na politická a odborná témata. Vedle nich ale v Otázkách přibudou i pravidelné reportáže z terénu, které vždy předznamenají hlavní téma dílu. Stejně jako je tomu už nyní během příprav Fokusu, se i v Otázkách vrátím k reportážní práci, u které jsem začínal, konstatoval moderátor Václav Moravec. Další novinkou pak bude vysílání série reportáží a rozhovorů s názvem Akta OVM, v níž budou autoři s využitím archivů České televize připomínat agendu, které se v denním zpravodajství nedostává takové pozornosti. Diváci se mohou těšit například na téma věnující se zákonu o zveřejňování smluv nebo financování politických stran. Hostem historicky prvního vydání rubriky Akta OVM bude český politik a právník Jeroným Tejc.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).