Hlavní navigace

Outlook.com: dílčí aktualizace zlepší například pravidla pro třídění pošty

17. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kromě možnosti tvorby sofistikovanějších pravidel pro automatické třídění pošty má chystaná dílčí aktualizace služby Outlook.com přinést i dvě další zajímavé novinky.

Microsoft konečně reaguje na kritiku uživatelů e-mailové služby Outlook.com směřující na adresu automatických filtrů pro třídění pošty. Dosud bylo možné na straně serveru prostřednictvím webového rozhraní definovat jen jednoduché filtry vždy na základě jediné podmínky. Navíc každý filtr prozatím může vykonávat jen jednu akci.

Microsoft si ovšem připravil další dílčí aktualizaci své e-mailové služby, která kromě jednoduchých pravidel pro třídění pošty zavádí také pravidla pokročilá. Ta umožní kombinovat libovolný počet podmínek filtru a akcí při jejich naplnění. Po nasazení aktualizace do ostrého provozu se tak Outlook.com zbaví jednoho častého terče kritiky.

cif 24 - early cena - média

Další chystanou novinkou ve webovém rozhraní, která reflektuje negativní ohlasy uživatelů, je změna způsobu odpovídání na doručené e-maily. Nově se editor pro psaní odpovědi bude zobrazovat přímo u dotyčného e-mailu. Dosud Outlook.com při psaní odpovědi přepíná na velký editor běžící přes většinu plochy okna webového prohlížeče.

V neposlední řadě připravená aktualizace zavádí do webového rozhraní známou klávesovou zkratku Ctrl + Z pro odvolání poslední akce. S její pomocí tak lze například rychle z koše vytáhnout omylem smazanou zprávu. Aktualizace obsahující všechny tři zmíněné novinky má být do ostrého provozu nasazena v několika vlnách.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).