Hlavní navigace

Outlook.com na vlastní doméně je minulostí, Microsoft následuje Google

29. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft novým zájemcům již nenabízí hostovaný Outlook.com na jejich vlastní doméně. Chce tak zvýšit zájem o Office 365, která však e-mailové služby nezajišťuje pro soukromé osoby.

Microsoft již nadále nehodlá poskytovat e-mailovou službu Outlook.com na vlastních doménách uživatelů. Získat e-mailovou adresu s vlastní doménou dosud bylo šlo díky službě Windows Live Admin Center (dříve Windows Live Custom Domain), která umožňovala zdarma k jedné doméně přiřadit až pět stovek e-mailových adres.

Těch uživatelů, kteří již používají vlastní doménu, se změna v tuto chvíli žádným způsobem nedotýká. Do budoucnosti ale chce Microsoft používat pro bezplatně poskytované e-mailové schránky jen erární doménu outlook.com a její národní varianty jako je outlook.cz. Má k tomu hned dva důvody.

BRAND24


Zdroj: admincenter.live.com

Noví zájemci si Outlook.com na vlastní doméně již nepořídí.

Tím prvním je, že hodlá posílit povědomí o značce a službě. Druhým důvodem je podpora služby Office 365, v jejímž rámci cloudový Exchange zajišťuje e-mailové služby s adresami schránek na doméně předplatitele. To ale platí jen pro Office 365 Small Business a vyšší firemní varianty služby. Řadoví uživatelé mají smůlu.

Microsoft tak následuje Google, který již déle než rok nabízí zajištění e-mailových služeb na vlastní doméně pouze v rámci placeného balíčku Google Apps pro firmy. Outlook.com tak ztrácí jednu z konkurenčních výhod. Přitom ještě před rokem Microsoft tvrdil, že na možnosti používat e-mailové adresy s vlastní doménou nehodlá nic měnit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).