Hlavní navigace

Panasonic představil na veletrhu CES 56palcový 4k2k OLED panel a nové televizory Viera

10. 1. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Novinkami televizorů od Panasonicu mají být jejich rozšířené funkce. Vlajkovou lodí bude letos modelová řada ZT60, která má nabídnout úhlopříčky o velikosti 65 a 60 palců.

S novinkami se na veletrhu CES v Las Vegas nenechal zahanbit ani japonský výrobce elektroniky Panasonic. Není žádným překvapením, že se tento svátek všech fanoušků spotřební elektroniky nese ve znamení Ultra HD, především 4K, tedy rozlišení čtyřikrát větším než je Full HD. Právě Panasonic představil na CESu svůj nový 56palcový 4k2k OLED zobrazovač, který byl vyroben technologií „RGB all-printing“. Výrobní proces je v tomto případě jednoduchý a nevyžaduje vakuum nebo vysoké teploty. Navíc je škálovatelný a vhodný pro výrobu velkých panelů.

Prototyp 56 palcového OLED 4k2k zobrazovače, který ukázal Panasonic na veletrhu CES v Las Vegas.
Autor: oled-info.com

Prototyp 56 palcového OLED 4k2k zobrazovače, který ukázal Panasonic na veletrhu CES v Las Vegas.

ČTĚTE TAKÉ: Panasonic inovoval aplikaci, která dělá z mobilu dálkový ovladač. Přetahuje soubory

U technologie RGB all-printing je zajímavé především to, že při výrobě panelu se prostřednictvím tisku zvlášť nanáší červený, zelený a modrý segment OLED materiálů. Díky využití organických elektroluminiscenčních diod poskytují OLED panely Panasonic vynikající kvalitu obrazu s vysokým kontrastem, vysokou barevnou přesnost a rychlost odezvy. Ve své podstatě kombinují výhody plazem a LCD panelů, jako je například ultratenký profil, nízká hmotnost nebo nízká spotřeba energie. Panasonic považuje OLED technologii za slibnou pro příští generaci displejů.

RECENZE: Panasonic TX-L42DT50: střídmá elegance, výtečný obraz i panel IPS

Novou vlajkovou lodí Panasonic v letošním roce bude mezi televizory řada ZT60. Nabídne dvě velikosti úhlopříček – 65 a 60 palců. Televizory budou disponovat Full HD 3D neoplazmovým panelem, technologií Infinite Black Ultra Panel, rychlou konverzí obrazu 2D → 3D a certifikací THX pro 2D i 3D. Samozřejmostí je Wi-Fi, platforma VIERA Connect s internetovým prohlížečem, multitasking a vestavěná výsuvná webkameru pro telefonování přes Skype a rozpoznání uživatele pro spuštění jeho domácí obrazovky. Charakteristickým rysem těchto televizorů, které bude možné ovládat hlasem, bude design jednolitého skla s možností kalibrace obrazu.

BRAND24

Plazmový televizor z řady VT60 od japonského výrobce Panasonic
Autor: Panasonic

Plazmový televizor z řady VT60 od japonského výrobce Panasonic

NEPŘEHLÉDNĚTE: Óčko chystá revizi aplikace pro mobily. Dostupné bude i v televizorech Panasonic

Společnost Panasonic letos nabídne sedm řad LED televizorů, z nichž 4 vyšší řady podporují pasivní zobrazení 3D. Nejvyšší modelovou třídou je designová řada WT60 – ta představuje současný vrchol nabídky společnosti Panasonic v kategorii LCD televizorů s LED technologií. V nabídce budou dvě velikosti úhlopříček – 47“ a 55“. Nabídka funkcí v televizorech Panasonic se má letos rozšířit o možnost Úvodní obrazovky, kterou si bude každý moci přizpůsobit podle sebe, novou verzi služby Swipe & Share, jenž umožňuje přehrávat na televizoru obrázky a videa z uživatelova smartphonu či tabletu, Dotykové pero, Hlasovou interakci nebo podporu HTML5.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).