Hlavní navigace

Parabola: Radiokomunikace vyměnily antény multiplexu A v Praze

4. 2. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
4. 2. 2006

První únorový den vyměnily Radiokomunikace anténní systém na vysílači Praha – město (Žižkov), který umožní lepší příjem a dosah signálu multiplexu A v metropoli. Serveru Parabola.cz to potvrdil mediální zástupce společnosti Radek Zeman. Někteří diváci tak mohou zaznamenat kvalitnější příjem programů v síti A (ČT 1, ČT 2, ČT 24 a TV Nova), jež vysílá na kanále 25 nejen ze Žižkova, ale také z vysílače Cukrák. Firma také uvažuje o spuštění třetího vysílače pro Prahu na Strahově.

ebf - partner 1

Koncem příštího týdne Radiokomunikace přepojí digitální vysílání na novou kompresní technologii, která umožní 10. února rozšířit multiplex A o televizní program ČT 4 Sport a rozhlasové stanice Český rozhlas 1 – Radiožurnál a Český rozhlas 4 – Rádio Wave. Podle Radka Zemana nelze v této souvislosti vyloučit mírný výpadek signálu: Pokud budou při „překlopení“ nových technologií nějaké výluky, tak pouze v Praze v noci mezi 8. a 9. únorem a měly by být co nejkratší.

Na nové technologie přejde multiplex A také v Brně, kde dosud vysílá na kanále 40 z vysílače Hády. Ve čtvrtek 9. února Radiokomunikace spustí i další brněnský vysílač v Barvičově ulici a zároveň i první ostravský vysílač na kanále 39 ve Slezské Ostravě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).