Hlavní navigace

Pařízkova TV Telka může vysílat v DVB-T na Ostravsku i v síti UPC

31. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
31. 7. 2009

TV Telka, projekt majitele ostravského Rádia Čas a připravované dětské digitální televize Pohoda Radima Pařízka, může začít vysílat v lokálním zemském digitálním multiplexu společnosti Local TV Klímkovice v Klimkovicích na Ostravsku. Na svém posledním zasedání, které proběhlo tento týden, o tom rozhodla Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

K TÉMATU: Pařízkova TV Telka bude vysílat i v kabelu, ale pouze na Moravě

KL24

Na stejném zasedání RRTV schválila zařazení programu TV Telka také do kabelové sítě společnosti UPC Česká republika. Na projektu TV Telka s Pařízkem úzce spolupracuje frýdecko-místecká společnost Mattes AD, která se nedávno stala součástí kabelového a IPTV operátora Rio Media. TV Telka má být zkušebním kanálem, na kterém si chce Pařízek vyzkoušet provoz televize zaměřené na dětského diváka.

TV Pohoda už licenci pro celoplošné zemské digitální vysílání v minulosti získala. Přišla o něj ale kvůli žalobě neúspěšných žadatelů o tutéž licenci. Pařízek však může díky novele vysílacího zákona, platné od loňského roku, požádat RRTV o vydání takzvané kompenzační licence pro celoplošné zemské digitální vysílání, na niž má nárok. Pařízek o ni dosud nepožádal, podle zákona tak ale může učinit kdykoli do roku 2012.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).