Hlavní navigace

Parodující Sarkozy na Twitteru skončil, stejně jako řada dalších účtů

20. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Read Write Web se v Did the French Govt. Ask Twitter to Suspend Satirical Accounts? ptá po osudu několika parodických účtů na Twitteru, které se za podivných okolností ztratily. A vcelku oprávněně se ptá, jestli Twitter ustoupil tlaku francouzského prezidenta, Nicolase Sarkozy. Jeden z účtů, @_nicolassarkozy, parodoval právě jeho. A v souladu s Pravidly užívání Twitteru byl tak označen. Ačkoliv ho parodoval již od září 2010, přestal existovat 16. února. Provozovatel účtu, Kaboul.fr, od Twitteru…

Read Write Web se v Did the French Govt. Ask Twitter to Suspend Satirical Accounts? ptá po osudu několika parodických účtů na Twitteru, které se za podivných okolností ztratily. A vcelku oprávněně se ptá, jestli Twitter ustoupil tlaku francouzského prezidenta, Nicolase Sarkozy.

Jeden z účtů, @_nicolassarkozy, parodoval právě jeho. A v souladu s Pravidly užívání Twitteru byl tak označen. Ačkoliv ho parodoval již od září 2010, přestal existovat 16. února. Provozovatel účtu, Kaboul.fr, od Twitteru obdržel vysvětlení, že účet byl suspendován z důvodu „nahlášení“. A také to, že aby k něčemu takovému mohlo dojít, nemohl to udělat nikdy jiný, než samotný Sarkozy. Respektivě někdo jednající z jeho pověření. Kompletní e-mail od Twitteru najdete zde a hovoří se v něm o tom, že @_nicolasSarkozy byl aktivní v „neparodické impersonizaci“ a Twitter požaduje změnu jména účtu a případné změny uživatelského jména, avataru i pozadí.

BRAND24

Suspendování ale ještě zdaleka není konec, zásah se dotkl i dalších podobně parodických účtů – @mafranceforte, @fortefrance a @SarkozyCaSuffit. Ty ale nepatří Kabul.fr narozdíl od jimi provozovaných účtů jako je například @_Carla_Bruni, @_Jacques_Chirac, či @FrancoisHolland (v tuto chvíli stále existují).

V článku na Read Write Web je i zajímavá zmínka o tom, že na Twitteru je aktivní síť falešných účtů masivně vkládajících a retweetujících obsah podporující právě Sarkozyho. A Nadine Morano byla čerstvě obvinnněa z nakupování falešných sledujících. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).