Hlavní navigace

Pátý program Novy pro muže by měl začít vysílat v IPTV službě Netbox

25. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
25. 8. 2011

Nový, v pořadí již pátý program televize Nova s pracovním názvem „Kanál 5“ by měl zahájit vysílání v IPTV službě Netbox od brněnské společnosti Smart Comp. Vyplývá to z tiskové zprávy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) z jejího úterního zasedání, na němž Nově udělila licenci pro tento program. Kanál 5, který bude zaměřen na muže, získal oprávnění pro celoplošné zemské digitální vysílání a také licenci pro kabelové vysílání.

K TÉMATU: Nova žádá RRTV o licenci pro Kanál 5. Ve hře je Nova Men a Nova Action

Právě kabelová licence je přímo specifikovaná pro šíření signálu v rámci sítě společnosti Smart Comp., která provozuje placenou digitální televizi přes internetový protokol (IPTV). Kanál 5, jenž by se měl ještě před startem přejmenovat (Nova si nedávno registrovala celou škálu názvů, z nichž připadají v úvahu Nova Action nebo Nova Men), má na svůj start lhůtu jeden rok od chvíle, kdy Nova obdrží písemné rozhodnutí Rady o udělení licence.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Televize Nova získala licenci pro svůj pátý program zaměřený na muže

Je velmi pravděpodobné, že nový program Novy nejprve odstartuje právě v IPTV službě Netbox a teprve potom vstoupí na pozemní vysílače. Také u nich je celkem jasné, v kterém multiplexu se mužský kanál Novy objeví. Generální ředitel Novy Jan Andruško již naznačil, že místo je v multiplexu 3, který prostřednictvím firmy Czech Digital Group (CDG) provozují České Radiokomunikace.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).