Hlavní navigace

Peter Duhan se „hodil marod“, na jednání Rady Českého rozhlasu o svém odvolání nepřijde

6. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Generální ředitel je v pracovní neschopnosti. Zítřejšího jednání rady se proto nebude moci zúčastnit,“ řekl serveru Mediamania.cz mluvčí Českého rozhlasu Jiří Hošna.

Bez účasti generálního ředitele Českého rozhlasu Petera Duhana se budou muset na zítřejším mimořádném zasedání obejít členové Rady Českého rozhlasu, kteří chtějí projednat Duhanovo údajné porušení zákona, když rozhlas zaměstnával jeho syna Andreje Duhana. Šéf rozhlasu je totiž podle mluvčího Jiřího Hošny v pracovní neschopnosti a středečního jednání se nezúčastní. Generální ředitel je v pracovní neschopnosti. Zítřejšího jednání rady se proto nebude moci zúčastnit, řekl Hošna dnes podvečer zpravodajskému webu Mediamania.cz, který patří pod portál Týden.cz mediálního domu Empresa Media.

K TÉMATU: Šéf Českého rozhlasu vydal veřejné prohlášení. Zákon jsem neporušil, tvrdí

ebf - partner 1

Podle zákona by příbuzní generálního ředitele neměli v této veřejnoprávní instituci pracovat. Zákon sice v této souvislosti výslovně zmiňuje členy Rady Českého rozhlasu, ale na jiném místě dodává, že obdobné nároky mají být kladeny i na generálního ředitele. Peter Duhan proto tvrdí, že se jej podmínka zákazu zaměstnávání příbuzných v rozhlasu netýká a vztahuje se pouze na radní Českého rozhlasu. Mluvčí rozhlasové rady Jiří Vejvoda webu Mediamania.cz řekl, že nelze vyloučit hlasování o Duhanově odvolání v jeho nepřítomnosti. Minulý týden v rozhovoru pro DigiZone.cz ale řekl, že pokud se Duhan nebude moci jednání ze zdravotních důvodů zúčastnit, považoval by za neetické, kdyby radní hlasovali o jeho odvolání z funkce.

DigiZone.cz se středečního mimořádného zasedání Rady Českého rozhlasu zúčastní a přinese z něj živé online zpravodajství.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).