Hlavní navigace

Petice žádá program Animal Planet, aby vzdělával majitele papoušků

5. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
5. 10. 2011

Téměř tři tisíce Američanů podepsalo petici na sociální síti Facebook, která vyzývá vedení televizní stanice Animal Planet, aby zařadilo do vysílání vzdělávací pořady pro chovatele papoušků. Argumentují malou vzdělaností lidí, kteří si pořizují velké druhy papoušků, o které se pak neumí starat a později se jich zbavují, nebo je přemisťují mimo obytné části domů, aby předešli velkému hluku a ničení nábytku.

K TÉMATU: Animal Planet v HD kvalitě vysílá od května také česky

MMF24

Příliš často jsou takoví papoušci prodáváni, nebo se jich jejich majitelé vzdávají, protože nevědí, co všechno jejich chov obnáší, že jenom náklady na hračky a veterinární péči jsou vyšší než u většiny psů nebo koček, že časová náročnost chovu papouška je daleko vyšší než u psa a kočky a nedokáží se vypořádat s jejich nadměrným křikem nebo agresivitou, vysvětlují organizátoři petice. Lidé, kteří si pořizují papoušky, podle nich nevědí, jaký druh je vhodný pro chov v rodině s dětmi, a na to by je měl upozornit vzdělávací pořad na Animal Planet.

Papoušci jsou v USA třetím nejčastěji chovaným domácím mazlíčkem po psech a kočkách. Chová je na 40 milionů domácností. Petice upozorňuje na osud ary ararauny (na snímku), kterého jeho chovatel přemístil z domu do garáže, protože mu pták zničil dřevěné obklady v domě a po jejich výměně nechtěl znovu riskovat jejich zničení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).