Hlavní navigace

Pětka omezila výrobu předtáčených pořadů. Zaskočila i své vlastní lidi

22. 11. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

AKTUALIZUJEME – Rozhodnutí přichází krátce poté, co Švýcarsko oznámilo úmysl zabavit miliardy korun z účtů bývalých manažerů Mostecké uhelné, včetně majitele Pětky Luboše Měkoty

Pokračují jen živě vysílané magazíny

Výrobu předtáčených pořadů zastavila ve čtvrtek nová zábavná televize Pětka, která zahájila vysílání teprve 15. října a je dostupná prostřednictvím celoplošného multiplexu 3, na satelitu a v kabelových rozvodech. Rozhodnutí přišlo podvečer a zaskočilo i interní zaměstnance Pětky. Televize by měla až do odvolání vyrábět a odbavovat pouze živě vysílané magazíny. Informaci serveru DigiZone.cz potvrdil zdroj z Pětky, který si nepřál být jmenován a nepřímo i jeden z televizních producentů. Mluvčí stanice Kateřina Kotalová to však popřela.

“Vzhledem k tomu, že na další týdny jsou naplánovaná natáčení, troufám si tvrdit, že to pravda není. Zítra dopoledne však tuto zprávu potvrdím,” odpověděla Kotalová ve čtvrtek pozdě večer na dotaz serveru DigiZone.cz. V pátek dopoledne doplnila, že zastavení výroby se týká pouze týdenních formátů, jako je např. Nevař z vody, důvodem má být ale fakt, že díly, které se mají odvysílat do konce roku, jsou už vyrobeny. „Pořadů jako Iveta LIVE se to vůbec netýká, vysílání dál pokračuje,“ řekla Kotalová.

Generální ředitel stanice Marek Vítek ani šéf výroby Pavel Attel na otázky serveru DigiZone.cz ve čtvtek večer ani od pátečního rána nereagovali. Zdroj z Pětky uvedl, že vedení televize má zaměstnance a spolupracovníky o dalším postupu informovat až v pondělí. Omezení výroby pořadů přichází krátce poté, co Švýcarsko oznámilo úmysl zabavit bývalým českým manažerům Mostecké uhelné celkem 14 miliard korun.

BRAND24

Hlavní hvězdou televize Pětka je Iveta Bartošová.
Foto: TV Pětka

Pořad s Ivetou Bartošovou podle mluvčí Pětky Kateřiny Kotalové pokračuje dál bez přerušení

Stojí za rozhodnutím kauza Mostecké uhelné?

Mezi ohroženými podnikateli je i majitel Pětky Luboš Měkota, který kompletně financuje rozjezd této televize a je rovněž investorem její sesterské pražské regionální TV Metropol. “Výrobu pořadů zastavili, protože není jisté, zda na ně budou mít peníze,” míní zdroj z Pětky. “Je to ale dost nešťastné, protože je rozjednaná spolupráce s dalšími celebritami, která by tak mohla padnout.” Za týden navíc Pětka začne dostávat denní data sledovanosti z peoplemetrů, podle nichž má prodávat reklamní časy.

Generální ředitel Pětky Marek Vítek na dřívější dotaz serveru DigiZone.cz, zda projekt neohrozí vyšetřování kauzy Mostecká uhelná, vyloučil jakýkoli negativní dopad na obě televize: “Zatím jsme na tento problém nenarazili, takže jsme ho ani neřešili. Je to velmi hypotetická otázka. Neřešíme to. Věříme tomu, co nám říká Luboš Měkota. Znám se s ním přes rok, věřím tomu, že je férový a čestný člověk. Naše vzájemná spolupráce nám tento názor jenom potvrzuje. Takže spekulace neřešíme a pokud to budeme řešit, pak nejprve určitě s ním.”

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).