Hlavní navigace

Petr Dvořák a Alena Müllerová navrhují, jak zlepšit Českou televizi

9. 8. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
9. 8. 2011

Bývalý generální ředitel televize Nova Petr Dvořák a současná šéfdramaturgyně České televize Alena Müllerová se pustili do kritiky veřejnoprávního média. Oba v různých médiích popsali, co by se v něm mělo změnit. Dvořák se obul zejména do hlavní zpravodajské relace Události. Nelíbí se mi forma zpravodajské relace Události. (…) ČT by měla mít ambici oslovit maximální množství svých diváků. To by ale musela změnit i formu tohoto pořadu, uvedl Dvořák ve včerejším chatu na serveru iHNEd.cz.

K TÉMATU: Exšéf Novy: Share by pro veřejnoprávní TV neměl být hlavním kritériem

Bývalý šéf Novy a vlivný manažer nechtěl blíže specifikovat, co by konkrétně změnil, aby nedával případně inspiraci svým konkurentům, ale opřel se také do nasazování seriálů typu Nemocnice na kraji města nebo Sanitka jako denních seriálů a také průměrnosti současné vlastní tvorby. Nelíbí se mi nejasná skladba pořadů, nelíbí se mi, že se jednotlivé kanály ČT navzájem nepodporují, nechal se slyšet Dvořák, kterého některá média pasovala do role jasného favorita na post generálního ředitele veřejnoprávní­ho média.

ČTĚTE TAKÉ: Pavel Hanuš ani Robert Kvapil nebudou kandidovat na ředitele ČT

Šéfdramaturgyně České televize Alena Müllerová byla ve svých vizích konkrétnější. V televizi je třeba zavést úplně jiný manažerský styl, je to tady zastaralé. S lidmi se málo pracuje, trochu nevědí, co se děje, nemají ani pořádné kompetence, ani pořádnou odpovědnost, jsou otrávení, mají obavy, co bude dál. Takže víc chodit po televizi, ptát se, poslouchat…, uvedla v rozhovoru pro sobotní vydání deníku MF DNES Müllerová. Ta by odstranila především oddělení, která sama pro sebe označila jako oddělení nejde to. Podle ní jsou problémovými prvky veřejnoprávní instituce.

KL24

NEPŘEHLÉDNĚTE: ČT potřebuje šéfa programu, míní kandidát na ředitele Chudárek

Müllerová se naváhala pustit také do kritiky současného generálního ředitele Jiřího Janečka, konkrétně restrukturalizací, kterou ČT prošla. Předtím byla televize hodně centrálně řízená. Rozuměla jsem snaze to rozvolnit, ale co se stalo: starý systém se povedlo rozbít a nový pořádně nefunguje, konstatovala šéfdramaturgyně ČT. Divákům by se podle ní také mělo pořádně vysvětlit, proč tu veřejnoprávní televizi máme. Předně si myslím, že ČT musí změnit obraz, který sama o sobě vysílá, uvedla. Současnou podobu Události označila Müllerová za unavenou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).